Grad Opatija
Službene stranice

Započeo Karneval!

Započeo Karneval!

Datum: 17.1.2020.

Na Mrkatu predani ključevi Grada, podignut Pust i zastava

Antonjski rog označio je jutros početak karnevalskog doba.

Tako je i u Opatiji ispred tržnice izvršena tradicionalna primopredaja vlasti, odnosno ključeva grada i gradske blagajne. Zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić ključeve grada, a time i vlast, predali su pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću - Duletu i s punim mu povjerenjem prepustili punu gradsku blagajnu.

Uslijedilo je vješanje Pusta, već tradicionalno u organizaciji Lumber kluba, najstarije opatijske karnevalske grupe. Pust ove godine nosi ime: gospodin Žbandani. Podignuta je i karnevalska zastava, a nakon toga započelo je maškarano veselje uz druženje okupljenih građana uz fritule i vino.

Gradonačelnik Dule svoj je posao shvatio vrlo ozbiljno te je danas imao mnogo protokolarnih obaveza. Otvorio je tradicionalnu izložbu posvećenu Balinjeradi u popularnom buffetu Barić. Balinjerada će ove godine doživjeti svoje 37. izdanje.

Prije podizanja Pusta gradonačelnik Dule sudjelovao je i na otvaranju izložbe karnevalske grupe Opatijke 90 – 60 – 90 na gornjem katu gradske tržnice. Vrijedne i vesele članice udruge izložile su svoje šarene kostime nastale tijekom 25-ogodišnjeg staža na raznim karnevalima. Uz kostime, možete pogledati i fotografije iz  albuma ovih slavnih opatijskih ljepotica, istinskih zaljubljenica u karneval.