Grad Opatija
Službene stranice

Za siguran koračić

Za siguran koračić

Datum: 4.9.2020.

Vozači, oprez!

Uoči početka školske godine, Društvo „Naša djeca“ Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatija već tradicionalno (od 2012.godine) postavili su transparente u Lovranu, Ičićima,  Veprincu i Opatiji s ciljem skretanje pažnje vozačima na djecu i njihovo pravo na siguran dolazak od kuće do škole i vrtića te općenito za povećanje prometne sigurnosti djece u gradu.

Ovogodišnja novina je online akcija. Svakog dana (od 7. rujna) na svojoj facebook stranici DND Opatija objavljivat će uz fotografije transparenata podsjetnik za djecu i roditelje o pravilima ponašanja u prometu, zanimljivosti i informacije o tome kako djeca doživljavaju promet, kako djecu naučiti sigurno sudjelovati u prometu i slično.

Djeca su izrazito ugrožena skupina sudionika u prometu. Vozači ih teže uočavaju zbog nižeg rasta. Djeca zbog nedostatka iskustva ne mogu točno procijeniti brzinu kojom se kreću vozila i često reagiraju neočekivano i impulzivno. S toga je važno provođenje kontinuiranih akcija kojima se osvješćuje važnost poštivanja pravila u prometu kako za vozače tako i za pješake.