Grad Opatija
Službene stranice

USUSRET DANU POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA - POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

USUSRET DANU POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA - POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

Datum: 4.8.2015.

Brojna delegacija, predvođena gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, u pratnji zamjenika Fernanda Kirigina, a u kojoj su bili predstavnici MUP-a, pripadnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, UABA Opatija, opatijskih vatrogasaca, te roditelja poginulih branitelja s liburnijskog područja položila je tijekom prijepodneva vijence i zapalila svijeće na spomen mjestima  u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se slavi 5. kolovoza.
Vijenci i svijeće položeni su kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Opatiji, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom te na okolnim grobljima. Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima.
Ranije jutros, bacanjem vijenaca u more s opatijskog mula odana je također počast palim braniteljima u Domovinskom ratu.

Za sutra, 5. kolovoza u 18 sati predviđen je mimohod branitelja glavnom opatijskom ulicom od hotela Ambasador do Slatine, gdje će se na plaži kasnije, u 20 sati u nastavku programa obilježavanja državnih blagdana održati i veliki koncert. Za vrijeme mimohoda, koji će trajati oko dvadeset minuta, promet na glavnoj opatijskoj ulici bit će usporen, a regulirat će ga djelatnici Policijske postaje Opatija.