Grad Opatija
Službene stranice

TURISTIČKA DESTINACIJA OPATIJA  PREDSTAVLJA SE  U BEČU 20. OŽUJKA 2015.

TURISTIČKA DESTINACIJA OPATIJA PREDSTAVLJA SE U BEČU 20. OŽUJKA 2015.

Datum: 20.3.2015.

U prestižnom prostoru Kursalona Hubner, smještenom u gradskom parku u centru glavnog austrijskog grada Beča, Opatija je započela s predstavljanjem svoje ukupne ponude suvremene turističke destinacije.

Čvrste veze između Opatije i Beča iz prošlosti poznate su, ali je zato cilj ove prezentacije  približiti Bečanima modernu Opatiju, kakva je danas ali i kakva će biti u budućnosti, upravo da bi austrijska javnost i publika u Beču Opatiju percipirala kao destinaciju sa svime što ona nudi na kulturološkom, turističkom, odnosno poslovno – investicijskom planu.

Da bi se Opatija doživjela  u pravom svjetlu, u predstavljanje ponude turističke destinacije u Beču uključili su se svi relevantni gospodarski subjekti, od TZ grada Opatije, koja je organizator prezentacije, preko hotelijera i restoratera, itd. 

Svi će pomnim odabirom gastronomskih i drugih autohtonih delicija,  reklamnim materijalima, Bečanima i njihovim gostima dočarati Opatiju, a nazočni gosti u Kurzsalonu imat će priliku kroz prezentaciju upoznati se s glavnim opatijskim karakteristikama, od strukture gospodarstva u kojoj dominira turizam s naglaskom na zdravstveni i wellness turizam, do glavnih kapitalnih investicija koji se realiziraju, poput uređenja kupališta Slatina, dogradnja Luke Opatija ili pak gradnja novog Kulturno - turističkog centra, potom doznati ne samo faktografske informacije o turističkim kapacitetima, već čuti i o događajima i zbivanjima u Opatiji, kako bi što kompletnije doživjeli atmosferu grada pod Učkom kakva je ona danas i osjetili je kao privlačnu i svježu turističku destinaciju.

Inače, u ovaj nastup Opatije, koji znači i predstavljanje Primorsko-goranske županije, uključili su se predstavnici Liburnia Riviera Hotela, Milenij hotela, Vienna Internationala, GH Adriatica, Hotela Bevanda, i Hotela Villa Kapetanović, pridružio se također i koncern Agrokor, kao i učenici popularne Ugostiteljske škole u Opatiji. U reprezentativnoj palači Kursalona u vrijeme prezentacije Opatije nastupit će s prigodnim programom i klapa Opatija, kako bi se uz gastro i eno doživljaj, uz zvuke klapske pjesme ovog podneblja Opatija kao suvremeno turističko odredište mogla u Beču doživjeti u što punijem smislu.

Bitno je naglasiti i da se predstavljanje turističke destinacije Opatije u Beču odvija uz potporu gradskih vlasti Grada Beča, Grada Opatije, te veleposlanstva RH u Austriji, ali i HTZ-ova ureda u Beču.

Na kraju, spomenimo i to da se Opatija razvila u 19. stoljeću  kao  odmorišna destinacija zahvaljujući upravo Beču u doba Austro – Ugarske Monarhije, da bi potom bila prepoznata kao jedno od tri ondašnje mondene europske turističke destinacije, te je  stala uz bok Nici i Biarritzu.