Grad Opatija
Službene stranice

Reagiranje gradonačelnika oko prijedloga poreza na potrošnju

Reagiranje gradonačelnika oko prijedloga poreza na potrošnju

Datum: 30.3.2017.

Objavljujemo reagiranje gradonačelnika Ive Dujmića oko prijedloga poreza na potrošnju i informaciju o održanom sastanku s predstavnicima opatijskog Udruženja ugostitelja:

"Povodom održane tiskovne konferencije SDP-a Opatija glede prijedloga smanjenja Poreza na potrošnju za ugostitelje sa 3% na 1,5%, kako bi im olakšali poslovanje nakon povećanja stope PDV-a, objavljujemo slijedeću informaciju radi potpunog informiranja javnosti.     

Gradonačelnik Ivo Dujmić je u proteklom periodu aktivno radio na rješavanju navedenog problema sa opatijskim ugostiteljima te je na tu temu održao niz sastanaka sa ugostiteljima, budući je ugostiteljstvo i turizam glavna gospodarska grana u Opatiji.

Upravo po toj temi gradonačelnik je prije svega dva dana, u utorak 28.03.2017., održao sastanak sa predstavnicima opatijskih ugostitelja te je dogovoreno da se ide na potpuno ukidanje poreza na potrošnju za opatijske ugostitelje, dakle ne samo smanjenje sa 3% na 1,5% već kompletno ukidanje poreza, kako bi se opatijskim ugostitelja olakšalo poslovanje.         

Gradonačelnik Ivo Dujmić ovim putem pozdravlja reakciju gradskih vijećnika na njegovo nastojanje i postignuti dogovor sa predstavnicima opatijskih ugostitelja. Jedini razlog zašto gradonačelnik to pitanje nije uputio Gradskom vijeću na raspravu i izglasavanje jest upravo predizborna kampanja. Nema sumnje da bi mnogi prigovorili gradonačelniku kako se to čini u predizborne svrhe, služeći se populizmom.

S ozbirom na navedeno, čim bude završeno izvješće o izvršenju Proračuna za 2016. gradonačelnik Ivo Dujmić će rado pripremiti prvi rebalans proračuna i poslati Gradskom Vijeću na usvajanje prijedlog o  ukidanju poreza na potrošnju u kompletnom iznosu.

Također, gradonačelnik očekuje konačni prijedlog sindikata Dječjeg Vrtića Opatija i djelatnika oko usklađenja koeficijenata plaća."

 

Ivo Dujmić

gradonačelnik Grada Opatije