Grad Opatija
Službene stranice

Priopćenje Grada Opatije - vandalizam u Ičićima

Priopćenje Grada Opatije - vandalizam u Ičićima

Datum: 23.2.2021.

Grad Opatija najoštrije osuđuje vandalski čin kojim je za vrijeme vikenda, neprimjerenim šaranjem i bojom, oštećena javna imovina Grada Opatije, Lučke uprave i privatna imovina građana Grada Opatije na području naselja Ičići. Vandalizam ovog tipa netipičan je za Opatiju te se nadamo kako se radi o proizvoljnom devijantnom ponašanju pojedinca koji će naknadno shvatiti kako oštećivanje javne imovine koju plaćaju građani Grada Opatije ili pak privatne imovine građana Opatije koju su oni stekli mukotrpnim radom ne predstavlja ostvarenje nikakvog ideala.

Budući da ovakvo devijantno ponašanje predstavlja kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235 Kaznenog zakona, komunalno redarstvo Grada Opatije je podnijelo kaznenu prijavu te se zajedno sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova vrše izvidi i poduzimaju radnje pronalaska počinitelja.

Po okončanju izvida Grad Opatija će pristupiti sanaciji štete nastale na javnim površinama dok će se s privatnim vlasnicima dogovorno utvrditi o eventualnim modalitetima sanacije.