Grad Opatija
Službene stranice

Prijem gradonačelnika za otvorenje 6. Solo Positivo Film Festivala

Prijem gradonačelnika za otvorenje 6. Solo Positivo Film Festivala

Datum: 2.8.2015.

U Vili Angiolini gradonačelnik Ivo Dujmić upriličio je prijem za organizatore i sudionike međunarodnog festivala dokumentarnog glazbenog filma 6. Solo Positivo Film Festivala 2015. Neposredno prije službenog otvorenja SPFF-a sinoć, 1. kolovoza.

Zaželjevši im dobrodošlicu, gradonačelnik je u pozdravnom govoru izazio zadovoljstvo što su se i filmaši pridružili plejadi umjetnika koji su pohodili Opatiju kroz bogatu povijest, a koja se počela pisati upravo u Vili Angiolini, prvoj izgrađenoj u gradu koji je postao kolijevka našeg turizma.

Otvorenje SPFF-a uslijedilo je nakon prijema, na Ljetnoj pozornici uz projekciju Oscarom nagrađenog filma „Lady in number six“ prvog u službenoj konkurenciji 6. SPFF-a.

Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji, poručio je na otvorenju gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić i izrazio iznimno zadovoljstvo što se 6. Solo Positivo Film Festival održava u Opatiji – gradu koji želi potvrditi da se turizam i sve vrste umjetnosti pa tako i filmska, spajaju. SPFF je službeno otvorio župan Zlatko Komadina. Poručio je da će publika narednih dana uživati u filmu i glazbi.

Direktor Solo Positivo Film Festivala Admir Ćulumarević zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za Solo Positivo Film Festival. Rajna Miloš je zahvalila na prilici da Opatija ima ovakav festival i izrazila nadu da će se suradnja dugoročno nastaviti.

Solo Positivo Film Festival je uvršten u program „Rendez-vous: Festival of France in Croatia 2015" koji su pokrenuli Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske te Francuski institut i Veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj.  Publiku tako očekuje i iznimno zanimljiv program filmova francuske produkcije.