Grad Opatija
Službene stranice

Opatijski srednjoškolci osvojili zlatnu plaketu na natjecanju u Sarajevu

Opatijski srednjoškolci osvojili zlatnu plaketu na natjecanju u Sarajevu

Datum: 18.5.2015.

Na međunarodnom natjecanju srednjih ugostiteljsko – turističkih škola iz područja turizma nazvano „Turistička tržnica“ što se  održalo u Sarajevu od 10. do 12. svibnja učenici opatijske Hotelijersko-turističke škole  osvojili su zlatnu plaketu u kategoriji „Najprivlačnija turistička ponuda“, izvijestila je ravnateljica Ksenija Beljan.

Gradonačelnik Ivo Dujmić uputio je čestitke učenicima i njihovim mentorima, kao i svim profesorima na postignutom vrijednom uspjehu na ovom natjecanju.

 

Domaćin natjecanja bila je Srednja ugostiteljsko – turistička škola. Naziv teme ovog natjecanja bio je „Brendirajmo autohtono prirodno, društveno ili kulturološko nasljeđe“.

Natjecatelji su morali napraviti plakat u obliku reklame o proizvodu s kojim će se natjecati, isprintati ga i poslati žiriju na ocjenjivanje.

Od sudionika se tražilo tečno izražavanje, sposobnost animiranja publike i točnost podataka.

Predstavljanje se održalo na trgu Alije Izetbegovića, 11.svibnja od 10 do 16 sati.

Hotelijersko turistička škola Opatija predstavila se temom „Opatija kao promotor zdravstvenog turizma“. Učenici Gabrijela Draženović i Ivan Tancabel svojom su prezentacijom zaslužili zlatnu plaketu.

 Mentori su učenicama bili Duško Serdar za struku, Marin Tomljanović za engleski jezik i Lili Marinčić za kreativni dio.

Svečana dodjela nagrada održana je u Hotelu Europa.

Na natjecanju je sudjelovalo 16 škola iz 6 država. Učenici škole domaćina proveli su tijekom boravka u Sarajevu  sudionike starim dijelom Sarajeva kako bi se upoznali sa gradskim znamenitostima, poput nadaleko čuvene Baščaršije.

Sudjelovanje učenika na ovom natjecanju omogućili su  Grad Opatija, TZ Grada Opatija, TZ Kvarnera, Milenij hoteli, Grand hotel Adriatic i Euroherc.