Grad Opatija
Službene stranice

Opatija funkcionira i u posebnim uvjetima

Opatija funkcionira i u posebnim uvjetima

Datum: 30.3.2020.

Održan Kolegij gradonačelnika

   Izdavanje propusnica za građane Grada Opatije koji zbog vitalnih obiteljskih razloga trebaju napustiti granice grada odvija se redovito i pritisak je popustio, rečeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika na kojem je razmatrano stanje u gradu nastalo nakon uvođenja posebnih mjera Odlukama Nacionalniog stožera civilne zaštite.

- Građani Opatije se u najvećem broju pridržavaju svih uvedenih mjera i poštuju socijalnu distancu te sve higijenske standarde uvedene u trgovinama i na gradskoj tržnici, solidarni su i strpljivi. Djelatnici i volonteri Crvenog križa vrlo organizirano djeluju u pomoći našim starijim sugrađanima. Stožer civilne zaštite Grada Opatije, isto tako, brzo reagira na sve potrebne mjere. Zahvaljujem svima na vrijednom radu i strpljenju i vjerujem da ćemo se zajedničkim snagama u dogledno vrijeme uspjeti oporaviti od ove krize koja je, nažalost, zadesila cijeli svijet, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

U Gradu Opatiji izdano je od prošlog tjedna više od 500 opravdanih propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 Zahtjevi se zaprimaju isključivo putem ONLINE OBRASCA.

Na današnjem kolegiju gradonačelnika definirani su i prijedlozi anexa kolektivnih ugovora koji se predlažu Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika - podružnica Grad Opatija, kao i ostalim sindikatima koji djeluju u Dječjem vrtiću Opatija, Gradskoj knjižnici i čitaonici "Viktor Car Emin" i Festivalu Opatija. Umanjenje osnovice osobnog dohotka predloženo je u iznosima: 30 % za osobne dohotke veće od 10 tisuća kuna u brutto iznosu, 25 % za osobne dohotke od 8,5 do 10 tisuća kuna brutto, odnosno 20 % za osobne dohotke manje od 8,5 tisuća kuna u brutto iznosu.

Predloženi bi anex kolektivnih ugovora trebao biti na snazi do 1. listopada 2020., a nakon toga bi se sukcesivno situaciji s punjenjem gradskog proračuna osobni dohodci korisnika gradskog proračuna vraćali na prijašnju razinu. U navedenom razdoblju predlaže se i odgoda isplata ostalih prava reguliranih kolektivnim ugovorom (regres, jubilarna nagrada, božićnica).