Grad Opatija
Službene stranice

Održan sastanak u Županiji

Održan sastanak u Županiji

Datum: 18.6.2015.

Na današnjem sastanku održanom u Županiji sa zamjenicom župana Marinom Medarić i pročelnicom županijskog UO za prostorno planiranje i graditeljstvo Koraljkom Vahtar Jurković na kojem su uz opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića bili nazočni i pročelnici upravnih odjela opatijske gradske uprave Helena Masarić, pročelnica ureda Grada, Miljenko Ujčić, pročelnik za komunalni sustav  i zaštitu okoliša, te Zdenko Tupanjac, pročelnik za prostorno planiranje, te voditeljica opatijske ispostave županijskog odjela Ljiljana Žeželić, razmatrana je problematika s Gradskog vijeća koja se aktualizirala nedavno u medijima, a tiče se tumačenja tko može graditi na parceli u centru grada na prostoru tzv. garaže tržnica, koje je iznio vijećnik u Gradskom vijeću Nikica Pažin 16. lipnja u tekstu objavljenom u Novom listu.  

Predstavnici PGŽ potvrdili su da nadležni upravni odjel nije davao u konkretnom slučaju pisano tumačenje i mišljenje  te da je riječ o neistinama koje je u medijima iznio vijećnik opatijskog gradskog vijeća Nikica Pažin.

Još jednom, nameće se zaključak kako se neistinama što se plasiraju u javnost pokušavaju samo osvojiti politički poeni, a pritom se javnost obmanjuje i uznemirava.