Grad Opatija
Službene stranice

ODRŽAN PRIJEM ZA OPATIJSKE DOBITNIKE DHT-OVIH NAGRADA

ODRŽAN PRIJEM ZA OPATIJSKE DOBITNIKE DHT-OVIH NAGRADA

Datum: 20.10.2015.

U restoranu Bevanda danas su predstavnici TZG Opatije organizirali primanje za opatijske dobitnike Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, koji su održani u Poreču 13. i 14. listopada, u Opatiju je naime otišlo čak pet nagrada kroz više kategorija.

Tako je u kategoriji „Najuspješnija destinacija turizma zdravlja“ Opatiji pripalo prvo mjesto ( ispred Malog Lošinja i Krapinskih Toplica), a nagradu je primio gradonačelnik Ivo Dujmić.

Opatija i Rijeka na drugom su mjestu u kategoriji „Hrvatska 365“ , a u kategoriji „Plaža godine“ opatijskom Lidu pripalo je drugo mjesto.

Andrej Barbieri, restoran Bevanda iz Opatije,  proglašen je najboljim kuharom u kategoriji „Čovjek je ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine“.

Djelatniku TZG Opatije Goranu Pavloviću u istoj je kategoriji uručena je na DHT-u nagrada za djelatnika godine u sastavu turističkih zajednica.

Tim povodom svima nagrađenima na ovogodišnjoj manifestaciji  DHT-a na današnjem prijemu uručeni su uz zahvalu i prigodni, simbolični pokloni.

Gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je i predsjednik Vijeća TZG Opatije čestitao je svim nagrađenima, istakavši ovom prigodom trud i napore svih djelatnika zaposlenih u sektoru turizma grada, kao što je to učinila danas i Suzi Petričić, direktorica TZG Opatije. Današnjem prijemu nazočili su svi nagrađeni s područja Opatije -  kuhar Andrej Barbieri, vlasnik restorana Bevanda i koncesionar plaže Lido Zoran Maržić, i djelatnik TZG Opatije Goran Pavlović.

Gradonačelnik Dujmić podsjetio je da je Grad Opatija usvojio i Strategiju razvoja Grada, dokument koji je ključan za promišljeni daljnji razvoj Opatije do 2020. jer su  Strategijom definirani ciljevi i zadaci; Opatija, kao turistička destinacija, koja je isprva i nastala razvivši se kao zimsko lječilište, posebno je zadovoljna zbog osvojene nagrade, i prvog mjesta u kategoriji Destinacija turizma zdravlja.

Riječ je o tržišnoj niši, kada se govori o zdravstvenom turizmu, na koju se turistički razvoj grada oslanja i dalje, a koji Opatija treba i može još jače eksploatirati, i zbog svoje tradicije ali i zbog suvremenih kapaciteta i mogućnosti,  te na tome planu pratiti nove trendove, naveo je Dujmić. Izrazio je i zadovoljstvo što je plaža Lido, uređena ove godine, osvojila nagradu u svojoj kategoriji. Nagrađeni kuhar Andrej Barbieri kroz netom okončani II. kongres Mediteranske kuhinje, čiji je domaćin bila Opatija, upoznao je kulinarsku i zainteresiranu javnost s autohtonom gastro ponudom i načinima pripreme ovdašnjih, mediteranskih namirnica. Opatiji i Rijeci pripalo je drugo mjesto u kategoriji PPS destinacije, a upravo zahvaljujući udruženim naporima i zajedništvu, oba grada mogu i u budućnosti ostvariti značajne rezultate.

Direktorica TZG Opatije Petričić navela je da je Opatija ove godine zabilježila svog milijuntog gosta čak mjesec dana ranije no prijašnje godine. Rast turističkih pokazatelja i jačanje te gospodarske aktivnosti u gradu - posljedica je sinergije među svim subjektima turističkog sektora, navela je.