Grad Opatija
Službene stranice

Odluka Stožera civilne zaštite Grada Opatije

Odluka Stožera civilne zaštite Grada Opatije

Datum: 2.9.2020.

Stožer Civilne zaštite Grada Opatije dana 2. rujna 2020. donio je Odluku vezanu uz rad gradske uprave, gradskih ustanova i osnovne škole "R.K. Jeretov" čiji je osnivač.

1. Obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju na području grada Opatije, nastava će se u školama odvijati uz fizičko prisustvo učitelja i učenika. Škola je zadužene za organizaciju nastave i provedbu svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i ostalih mjera sigurnosti kako bi se mogućnost zaraze COVID-19 virusom svela na najmanju moguću mjeru.

2. Zabranjuje se korištenje školske dvorane, izuzev za potrebe škole, radi organizacije nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

3. Nalaže se Gradskoj knjižnici i čitaonici V.C.Emin da ograniči svoje usluge na način da onemogući korištenje čitaonice te da omogući posudbu većeg broja knjiga na duže vremensko razdoblje.

4. Dok se ne ostvare uvjeti za rad gradske uprave bez opasnosti od oboljenja zaposlenika i stranaka, gradska uprava Grada Opatije neće primati stranke bez prethodne najave.

 

Ujedno, apeliramo na roditelje koji podnose zahtjeve za financiranje i sufinanciranje školskih udžbenika, radnih materijala, marendi, produženog boravka ili prijevoza učenika za školsku godinu 2020./2021. da to obave online. Svi su OBRASCI i informacije dostupni na službenoj internetskoj stranici Grada Opatije.