Grad Opatija
Službene stranice

Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

Datum: 21.3.2020.

U vremenu od 30 dana

S obzirom na znatno povećan rizik prijeniosa bolesti COVID - 19 prilikom korištenja javnog prijevoza temeljem Odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana. 

Odluka se odnosi na javni cestovni prijevoz putnika u unutarnjem prometu, izuzev autotaksi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu, javni prijevoz putnika u željezničkom prometu, tramvajski i drugi javnogradski promet i sve ostale vrste prometa (žičare, uspinjače). Zatvaraju se i svi autobusni i željeznički kolodvori u Hrvatskoj.

Privremeno u trajanju od 30 dana ograničava se i javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu. Zabranjuje se održavanje svih redovitih brzobrodskih linja u obalnom linijskom pomorskom prometu, izuzev u slućaju hitnih intervencija, uz dozvolu Stožera civilne zaštite RH.

Zabranjuje se održavanje svih brodskih linija osim sljedećih državnih brodskih linija:

Mali Lošinj - Unije - Srakane Vele - Susak

Ilovik - Mrtvaška

Rava - Mala Rava - Mali Iž - Veli Iž - Zadar

Vrgada - Pakoštane - Biograd

Krapanj - Brodarica

Vodice - Prvić Šepurine - Prvić Luka - Krapanj - Šibenik

Komiža - Biševo

Suđurađ - Lopud- Koločep - Dubrovnik

Na ovim linijama zabranjuje se sav putnički i teretni promet, osim za hrvatske i strane državljane s prebivalištem ili trajnim boravištem na otocima ili poluotoku Pelješcu i njihova vozila, djelatnike javnih zdravstvenih i drugih javnih službi, djelatnike opskrbe trgovina koje su izuzete od Odluke Stožera od 19. ožujka 2020. te djelatnike pravnih osoba koje obavljaju nužne intervencije popravka na otocima.