Grad Opatija
Službene stranice

Novi investitor na Kuku

Novi investitor na Kuku

Datum: 28.5.2020.

Planira se izgradnja trgovačkog centra

Gradonačelnik Ivo Dujmić održao je sastanak s novim vlasnicima zemljišta na Kuku koje su kupili od Kuk projekta d.o.o. Za sada možemo reći da je riječ o jednom trgovačkom lancu. Oni su gradonačelnika upoznali s novom planiranom investicijom na toj atraktivnoj lokaciji. Kako su naglasili, namjera je izgraditi trgovački centar sa popratnim sadržajima za koji će ove godine projektna dokumentacija biti završena, a gradnja bi trebala početi početkom 2021. godine. Razgovaralo se i o izgradnji pristupne ceste budućem objektu.

Gradonačelnik Dujmić je izrazio zadovoljstvo da se ovaj projekt na iznimno kvalitetnoj lokaciji ipak nastavlja te da će se u budućem trgovačkom centru otvoriti nova radna mjesta, a građani i posjetitelji Opatije dobiti još jedno mjesto za opskrbu.

Podsjetimo, 2014. godine javnosti  je predstavljen ambiciozan projekt austrijskog investitora koji se trebao realizirati na području Kuka, no to se nije dogodilo. Planirana je izgradnja multifunkcionalnog centra koji je trebao imati atraktivni trgovački centar, moderni hotel, zdravstveni centar i nekoliko ugostiteljskih objekata.