Grad Opatija
Službene stranice

Najavljen program za lipanj 2017. Festivala Opatija

Najavljen program za lipanj 2017. Festivala Opatija

Datum: 22.5.2017.

Ravnatelj ustanove Festival Opatija, Ernie Gigante Dešković, uz umjetničkog ravnatelja Festivala Melodije Istre i Kvarner-MIK, Andreja Bašu, na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavio je program koji će se u lipnju održavati na Ljetnoj pozornici i u centru Gervais u Opatiji.

 

Dvije kazališne predstave gostovat će u velikoj dvorani centra Gervais već početkom mjeseca – u nedjelju, 4. lipnja u 11 sati iz Zagreba dolazi „Mala scena“ s predstavom za djecu „pazi.mazi.voli“ koja govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima. U petak, 9. lipnja u 20 sati publiku očekuje „Djevojačka večer“ Violete Tomić, u izvedbi Istarskog narodnog kazališta iz Pule. Predstava je to o četiri cure koje, u očekivanju dobroga provoda, ostaju nemalo iznenađene spoznajama do kojih dolaze tijekom večeri.  Cijena ulaznice za predstavu za djecu iznosi 20 kuna, dok je cijena ulaznice za „Djevojačku večer“ 60 kuna, odnosno 40 kuna s popustom za studente i umirovljenike.

 

Osim scenskog, u Gervaisu će se održati i nekoliko glazbenih programa - u srijedu, 7. lipnja s početkom u 18 sati Osnovna i srednja glazbena škola „Mirković“ iz Opatije organizira tradicionalni koncert „Veliki i mali za Opatiju“ povodom akcije „Grad Opatija – prijatelj djece“, uz slobodan ulaz.
Na istom mjestu, u nedjelju 11. lipnja, glazbenik i slikar Vedran Ružić publici će predstaviti svoj umjetnički projekt „Spiritual Market“.  Spiritual Market objedinjuje njegov autorski jazz album inspiriran zapisima putovanja Marka Pola i istoimeni prateći, zajednički osmišljen art film Johna Karduma i Ire Tomić. Cijena ulaznice za koncert i film iznosi 30 kuna.
U subotu, 17. lipnja u 19 sati u centru Gervais, te u nedjelju, 18. lipnja u 20 sati na Ljetnoj pozornici, pjevački zbor DVD-a Opatija organizira međunarodni susret zborova „Zborski dani u Opatiji“ i „Liburnija kanta“, susret zborova liburnijskog kraja, uz slobodan ulaz.

Istog vikenda, u subotu, 17. lipnja s početkom u 21 sat, vrhunskim nastupom Olivera i Gibonnija svečano će se otvoriti koncertna sezona na Ljetnoj pozornici. Izvođači će predstaviti pjesme sa zajedničkog albuma „Familija“, kao i ostale uspješnice dugogodišnjih karijera. Cijena ulaznice je 150 kuna, a koncert je isključivo stajaći.

Pedeset i treće izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera najavio je  Andrej Baša, umjetnički ravnatelj MIK-a. Raspjevana karavana ove godine krenut će upravo iz Opatije, s Ljetne pozornice, 27. lipnja s početkom u 21 sat. Ulaznice za MIK prodavat će se po cijeni od 40 kuna. Nakon Opatije, MIK putuje u Malinsku 28., Kastav 29. i Rašu 30. lipnja, a svoj će put završiti 1. i 2. srpnja u Rijeci. Festivalska ekipa bit će, kao i uvijek, brojna, sastavljena od članova koji MIK čine onim što jest - spoj iskustva, mladosti i jakih autorskih imena koji čuva tradiciju i multikulturalnost ovog podneblja. 

Kino program u lipnju iz velike dvorane centra Gervais seli na Ljetnu pozornicu, a počinje već 1. lipnja premijerom filma „Spasilačka služba“. Od ostalih naslova u premijernom terminu bit će prikazani „Wonder Woman“, „Mumija“ i „Transformers: Posljednji vitez“. Početak projekcija je u 21.30 sati, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, projekcija će se održati u centru Gervais. Cijena ulaznice ostaje ista kao i u svibnju - 30 kuna za premijerne, a 25 kuna za redovne projekcije.

Događanja na Ljetnoj pozornici u lipnju zaključit će glazbeno-scenski spektakl „RetrOpatija“, 29. i 30. lipnja te evocirati sjećanje na „svingajuće“ tridesete, „lude“ sedamdesete, „rockerske“ osamdesete i sva druga razdoblja, i na taj način prigodno najaviti 60.-tu obljetnicu Ljetne pozornice koja će biti obilježena raznim događanjima u srpnju.

Ulaznice za navedena događanja, osim u uredu Festivala Opatija, mogu se u pretprodaji kupiti u Dallas Recordsu i u caffe baru „Nad Urom“ na IV. Katu robne kuće Korzo u Rijeci, u Newsoundu u Matuljima, te online na www.mojekarte.hr. Iznimno, za koncert „Familija LIVE“ Olivera i Gibonnija, ulaznice se mogu kupiti i preko sustava Eventim.hr, u Tisak Media centrima i kioscima Tiska. Na dan događanja, blagajna se otvara sat vremena prije početka programa na mjestu izvedbe.