Grad Opatija
Službene stranice

Najava predstave INK-a Pula „Djevojačka večer“ u Gervaisu

Najava predstave INK-a Pula „Djevojačka večer“ u Gervaisu

Datum: 7.6.2017.

Kazališna predstava „Djevojačka večer“ u izvedbi Istarskog narodnog kazališta iz Pule
održat će se u petak, 9. lipnja 2017. s početkom u 20 sati u velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji, najavljeno je iz Festivala Opatija.

Zabavna i duhovita priča pripovijeda o nezaboravnoj djevojačkoj zabavi, Djevojačkoj večeri prije svadbe, u noćnom klubu s muškim striptizom. Naime, teta Iva je svojoj nećakinji Jani koja se sutradan udaje odlučila prirediti posebno iznenađenje za posljednju večer njezina izvanbračnoga života – odvesti je, zajedno sa sestrom i najboljom prijateljicom, u klub s muškim striptizom. Četiri cure u očekivanju dobroga provoda ostaju nemalo iznenađene spoznajama do kojih dolaze tijekom večeri. Suze se izmjenjuju sa smijehom a sarkazam s nježnošću, dok svjedočimo iskrenim, alkoholom pobuđenim ispovijedima i emotivnim sučeljavanjima. Kao protuteža, na suprotnoj se strani razotkriva emotivni svijet četvorice muškarca koji se, svaki na svoj način, nose s vlastitim strahovima, strastima i spoznajama. 

Zahvaljujući počesto sasvim realističnim, čak i pomalo filozofijskim stavovima likova, i neformalnom, bučnom te mjestimice grubom jeziku, Simpsonova drama "Cure imaju izlazak" (Girls' Night Out), odnosno predstava „Djevojačka večer“ Violete Tomić, kazališni je komad koji zasigurno izbjegava sladunjavost i ogorčeni cinizam na sceni pružajući nam uvid u kompleksnost ljudskih odnosa, paradoksalnost životnih situacija te neminovnost nekih zbivanja ne samo ispred, već i iza zastora pozornice noćnog kluba s muškim striptizom.

Cijena ulaznice: 60,00 kuna
Cijena ulaznice: 40,00 kuna (samo na blagajnama Festivala Opatija uz predočenje isprave o statusu)

Ulaznice možete kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u uredu na adresi M. Tita 101 (Utorak - nedjelja, 9:00 - 11:00 i 17:00 - 20:00; ponedjeljkom zatvoreno), u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna se otvara sat vremena prije početka programa na mjestu izvedbe.

Redateljica, scenografkinja, kostimografkinja i izbor glazbe: Violeta Tomić / Prevela: Jadranka Bargh / Koreograf: Miha Lampič / Oblikovatelj svjetla: Dario Družeta / Izvršni scenograf: Goran Šaponja / Izvršna kostimografkinja: Desanka Janković / Inspicijent: Manuel Kaučić / Uloge: Violeta Tomić/Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Helena Minić Matanić/Lana Živolić, Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović