Grad Opatija
Službene stranice

Milijun i 870 tisuća bespovratnih kuna za Centar za inovacije u turizmu - HUBBAZIA

Milijun i 870 tisuća bespovratnih kuna za Centar za inovacije u turizmu - HUBBAZIA

Datum: 16.11.2020.

Gradu Opatiji su odobrena bespovratna sredstva za Projekt uspostave poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA – centra za inovacije u turizmu  kroz Europski fond za regionalni razvoj unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ sukladno natječaju Sustav start-up inkubatora na području Urbane aglomeracije Rijeka.

Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.242.385,25 kuna. Nakon potpisivanja Ugovora između Grada Opatije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Opatiji će biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn što predstavlja 83,6 % prihvatljivih troškova. Grad Opatija će preostala sredstva u iznosu od 367.751,00 kuna osigurati Proračunom.

Projekt uspostave poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA – centra za inovacije u turizmu ima za cilj snažiti start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve one fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time doprinijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske - turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju.

Poduzetnicima i onima koji to žele postati na raspolaganju će biti uređen i opremljen suteren Vile Antonio, gdje će se formirati poduzetnički inkubator Hubbazia, u kojem će moći razmjenjivati iskustva i znanja. Glavni cilj projekta je kreirati ekosustav koji će snažiti i jačati poduzetnike putem edukacija i radionica pa će tako korisnici prolaziti kroz cikluse programa inkubatora gdje će steći znanja o tome kako ostvariti poslovnu ideju. Naučit će o provođenju raznih analiza, izradi financijskog plana, definiranju cijena, troškova, izradi marketinške strategije i plana, odabiru kanala promocije i prodaje, izradi brend dokumenta i vizualnog identiteta te izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija. Ujedno na raspolaganju će im biti stručnjaci koji će kontinuirano pružati savjete svim potencijalnim poduzetnicima o svemu što je potrebno znati prije pokretanja vlastita posla.

Opatijski Centar za inovacije u turizmu Hubbazia trebao bi početi djelovati u prvoj polovici iduće 2021. godine.