Grad Opatija
Službene stranice

Međunarodni stolnoteniski kamp Opatija 2014.

Međunarodni stolnoteniski kamp Opatija 2014.

Datum: 22.8.2014.

Opatija je od 17. do 28. kolovoza domaćin Međunarodnog stolnoteniskog kampa Opatija 2014. u organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza i STK "Opatija 08". Preko šezdeset mladih perspektivnih stolnotenisača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Srbije i Rusije starosti od 7 do 18 godina, među kojima je i deset Opatijaca, pod vodstvom dvanaest trenera vrijedno trenira svakog dana od 10 do 12 sati i od 16 do 18 sati u dvorani "Marino Cvetković".

- Ponosni smo što je naš klub uz pomoć Grada Opatije i Sportskog saveza Grada Opatije i ove godine domaćin međunarodnog kampa Hrvatskog stolnoteniskog saveza. Ovo je već treća godina da se kamp održava u Opatiji, a ove godine po prvi put u sportskoj dvorani "Marino Cvetković". Svi su sudionici vrlo zadovoljni uvjetima, naročito novom sportskom dvoranom. Nadamo se da će se ovakvi kampovi još sljedećih desetak godina održavati u Opatiji. Za daljnji kvalitetan rado potrebno je nabaviti još stolova, a nedostaje i specijalna sportska podloga taraflex. Stolnoteniski savez nam svake godine poklanja jedan stol, ali uz ove koje imamo, još ih dosta moramo posuditi iz okolnih klubova te se nadamo da ćemo uskoro uspjeti riješiti nabavku stolova koji nam nedostaju, kazao je trener STK "Opatija 08" Diego Lipovšek.

Direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić vrlo je zadovoljan pripremama u Opatiji. – Ovo je treći put da organiziramo međunarodni stolnoteniski kamp u Opatiji. Prethodnih godina bili smo u dvorani Gorovo, a ove godine u novoj sportskoj dvorani koja je zaista odlična. Opatija ima dugu tradiciju u stolnom tenisu te se nadamo da će se uspjeti nabaviti još stolova koji nedostaju i tako dobiti još bolji uvjeti te ćemo s ovim pripremama ostati ovdje i idućih godina. Planiramo organizirati kamp dva do tri puta godišnje kao i turnir visokog međunarodnog ranga. Mogu reći da su svi prisutni treneri iz šest zemalja vrlo zadovoljni uvjetima kampa u Opatiji. Što se tiče smještaja, za sada su sudionici smješteni u raznim hotelima i privatnom smještaju, a nadamo se da ćemo uspjeti dogovoriti smještaj u jednom objektu u blizini dvorane za sve sudionike. Trenutno smo u pregovorima s Milenij hotelima, kazao je Renato Čengić te najavio skori stolnoteniski turnir koji će se održati 30. i 31. kolovoza u sportskoj dvorani "Marino Cvetković" i  na kojem će nastupiti dvjestotinjak takmičara.