Grad Opatija
Službene stranice

MEĐUNARODNI KARATE KAMP U OPATIJI

MEĐUNARODNI KARATE KAMP U OPATIJI

Datum: 4.5.2015.

U Sportskoj dvorani Marino Cvetković danas je održana konferencija za medije povodom održavanja Međunarodnog karate kampa koji se upravo održava u Opatiji, a traje u periodu od 1. do 9. svibnja 2015.

 

Riječ je o 29 reprezentativki i trenera što sudjeluju na ovom Kampu, a koji su jedni od najtrofejnijih svjetskih sportaša nacionalnih karate saveza iz 11 država - Španjolske, Ekvadora, Finske, Slovenije, Austrije, Norveške, Češke, Italije, Švicarske, Makedonije, i naravno, Hrvatske.

 

Na konferenciji za novinare, na kojoj je bilo više riječi o Međunarodnom karate kamp, bili su nazočni gradonačelnik Ivo Dujmić, naša uspješna karatistica Jelena Kovačević iz Karate kluba No Kachi, te Fernando Kirigin kao predsjednik Športskog saveza grada Opatije, ali i brojne karatistice iz Kampa.

 

Sve natjecateljice Međunarodnog karate kampa osvajačice su medalja sa Europskih i Svjetskih prvenstava, Panameričkih igara, Mediteranskih igara, Zlatnih liga i drugih najprestižnijih turnira u karateu. Trening kamp organiziran je u sklopu priprema za nadolazeće 1. Europske igre (12.-28.06.2015. Baku, Azerbajdzan).  

 

Nakon kampa u Španjolskoj (Gran Canaria) i Turskoj (Antalya) red je došao i na Opatiju koja je u sportskoj dvorani Marino Cvetković ostvarila sve preduvjete za kvalitetan trening.

 

Gradonačelnik Ivo Dujmić izrazio je veliko zadovoljstvo što je Opatija grad domaćin ovako važnom Međunarodnom karate kampu koji ne bi bio moguć bez odgovarajuće infrastrukture te se zahvalio karatistici Jeleni Kovačević na doprinosu u organizaciji kampa u Opatiji.

 

Jelena Kovačević ističe kako su reprezentativke oduševljene Opatijom i cjelokupnom organizacijom kampa koji se bazira na prijateljskom odnosu, bez obzira što će u budućnosti doći u situaciju kada će si biti konkurencija. Svrha kampa je da se obave najbolje pripreme za predstojeća natjecanja te prenesu znanja mlađim natjecateljicama kako bi ostvarile preduvjete za ostvarivanje najboljih rezultata.

Karatistica Ivana Bebek dodaje kako unatoč gustom rasporedu nastoje organizirati male izlete kako bi se reprezentativke bolje upoznale sa ljepotama grada i njegovom okolicom.

Svoje zadovoljstvo gradom i organizacijom Međunarodnog karate kampa koja pruža reprezentativkama mogućnost da se bolje upoznaju i treniraju sa najboljima istaknule su  aktualne europske i svjetske prvakinje Bettina Plank, Elena Quirici i Alisa Buchinger te trener Juan Luis.

Drago mi je sto karatistice ocjenjuju da se Opatija po opremljenosti sportske dvorane može svrstati uz bok Antalyji te da ozbiljno konkurira po pitanju dvoranskih sportova, izjavio je predsjednik Športskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin. Posebno je naglasio kako je Opatija pokazala da je inkubator vrhunskih karatista, o cemu primjerice govore i zadnje nedavno osvojne zlatne medalje koje su karatistice opatijskog kluba izborile kao clanice reprezentacije.