Grad Opatija
Službene stranice

List „Opatija“ proslavio 20. rođendan

List „Opatija“ proslavio 20. rođendan

Datum: 31.10.2016.

Rođendanskom proslavom u Šporeru pod motom „Opatija z Opatijun 20 let“ gradski list „Opatija“ proslavio je dvadeset godina svog izlaženja. Mnogobrojni posjetitelji, vjerni čitatelji, predstavnici gradske i županijske vlasti te predstavnici opatijskih ustanova i udruga uživali su u gastro delicijama koje su pripremili čitatelji koji su surađivali u listu kroz rubriku Recepti, organizirana je bogata tombola te na kraju održana zdravica uz slavljeničku tortu i pjenušac, a sve uz veliku pomoć učenika i nastavnika Ugostiteljske škole Opatija.

- Imati 20 godina možda se i ne čini puno, naročito iz perspektive pripadnika moje generacije to je „jako mlado“, ali za jednu gradsku novinu koja ima kontinuitet izlaženja dva desetljeća, to je jubilej vrijedan pažnje. Mnogi su suradnici prošli kroz ovaj list, riječju i fotografijom oslikavali svoj grad, a posljednjih sedam godina gradski list radi stabilna i vrijedna redakcijska ekipa na čijem sam čelu. Veliko mi je zadovoljstvo što imam prilike raditi s tim ljudima koji s puno ljubavi i entuzijazma, predano i profesionalno stvaraju ove novine. List „Opatija“ izlazi deset puta godišnje na četrdeset stranica u šest tisuća primjeraka, a dostavlja se na adrese opatijskih domaćinstava te na tristotinjak adresa po Hrvatskoj i cijelom svijetu, kazala je glavna urednica lista Opatija Mirjana Rončević.

Gradonačelnik Dujmić čestitao je glavnoj urednici i članovima redakcije jubilej te poklonio veliku čokoladu u obliku logotipa proslave.

- List „Opatija“ omogućava da se čuje glas građana te njeguje kulturnu baštinu Opatije. Upravo zato je svaka kuna uložena iz proračuna u njegovo financiranje i više nego opravdana, naglasio je gradonačelnik Dujmić.

Slavljenicima je čestitao i zamjenik župana Marko Boras Mandić, koji je istaknuo da je list „Opatija“ pionir ovakvog izdavaštva na našem prostoru te su po uzoru na njega nastale mnoge druge gradske i županijske novine.

- Dvosmjerna komunikacija građana i gradske vlasti te očuvanje identiteta opatijskog kraja najveće su vrijednosti koje ovaj mjesečnik posjeduje. Prije dvadeset godina, kada je list krenuo u tisak, izazvao je pozornost na cijelom području Liburnije, a tijekom godina ispunio je svoju primarnu zadaću, omogućio je približavanje gradskih tema svim stanovnicima, kazao je Boras Mandić te uručio glavnoj urednici prigodan poklon.

Posjetitelji su se družili s članovima redakcije, ali i gostima koji su se pobrinuli za odličnu trpezu – Anjom Žulić iz slastičarnice KaoKakao, Doris i Lukom poznatim iz popularnog TV natjecanja „3,2,1, kuhaj“, kuharskim majstorom svjetskog ranga Sašom Bešlićem, gostom iz Slovenije Rihardom Bašom te našim sugrađanima kojima je kulinarstvo hobi Marijom Negrić, Mirom Runko, Zdenkom Korić, Ankicom Laginja, Cvjetom Juranović i Brankom Jurković.

Program je vodio Dražen Turina Šajeta, u glazbenom dijelu nastupio je Duško Jeličić Dule, koji je izvukao i sretne dobitnike dvadeset nagrada tombole za dvadeset godina izlaženja gradskog lista. Proslava je imala i humanitarni karakter, a dobrovoljni prilozi posjetitelja sakupljali su se za Društvo „Naša djeca“ Opatija.

Na kraju proslave glavna urednica Mirjana Rončević i gradonačelnik Ivo Dujmić razrezali su slavljeničku tortu, a pjenušcem su s posjetiteljima nazdravili i članovi redakcije Nikola Turina, Kristina Tubić, Sanjin Mačar, Lidija Lavrnja, Aleksandar Vodopija, Irena Bistričić Vuković, Marijana Smokvina, Kristina Staničić, Sanja Monar i David Kurti.