Grad Opatija
Službene stranice

Karnevalska zabava seli u ljetne mjesece

Karnevalska zabava seli u ljetne mjesece

Datum: 17.1.2021.

Antonjski rog otvorio nikad neobičnije karnevalsko doba

Antonjski rog označio je jutros početak karnevalskog doba i ove 2021. godine koju će svi ljubitelji karnevala zasigurno dugo pamtiti jer im je pandemija koronavirusa ukrala karneval i poremetila sve planove. 

Usprkos činjenici da za vrijeme ovogodišnjeg karnevala neće biti nikakvih većih manifestacija na opatijskom je Mrkatu jutros podignut Pust i karnevalska zastava. Članovi Lumber kluba, tradicionalno zaduženi za kreaciju pusta, ove godine su ga podigli pod motom “Tu san da se užanca ne zatare” te mu nisu nadjenuli nikakvo zvučno ime, iako na prvi pogled ne možemo poreći veliku sličnost s predsjednikom svjetske sile koji će za koji dan morati napustiti svoj ovalni ured.

Izvršena je i tradicionalna primopredaja vlasti, odnosno ključeva grada pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću - Duletu. 

 

- Predajem ključeve grada s punim povjerenjem, a pred novog gradonačelnika stavljam jako zahtjevan zadatak - u svom mandatu mora otjerati koronu i otključati sva vrata kako bismo svi mogli nastaviti normalno živjeti. Danas nema škrinje s gradskim novcima, ali bez brige blagajna nije prazna. Kako ćemo karnevalske manifestacije prebacit na ljetne mjesece, tada stiže blagajna prepuna novaca za najbolje fešte, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić pri predaji ključeva grada. 

 

- Godina je takva kakva je pa ćemo se morati prilagoditi, zabavljajte se do daljnjeg sami sa sobom, a mogu obećati da ćemo sve naše manifestacije održati na ljeto u nikad brojnijem i šarenijem izdanju, kazao je pusni gradonačelnik Dule. 

Pusni gradonačelnik je nakon podizanja Pusta otvorio i tradicionalnu izložbu karića autora Jerka Gudca, koja se inače održava u buffetu Barić, ali zbog protuepidemijskih mjera ovoga je puta otvorena ispred Barića. U skladu s tim, izložba je svoje 18. izdanje doživjela u prilagođenom, mini obliku, a svi karići imaju i zaštitne maske, naglasio je autor Jerko Gudac.