Grad Opatija
Službene stranice

Hotel Mozart dobio certifikat „hotel prijatelj Fijeta“ - svjetskog udruženja turističkih novinara

Hotel Mozart dobio certifikat „hotel prijatelj Fijeta“ - svjetskog udruženja turističkih novinara

Datum: 4.12.2014.

U Kulturnom domu Zora danas je održana konferencija za medije na kojoj je potpisan ugovor između predstavnika FIJET-a, svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu i predstavnika opatijskog Hotela Mozart o certificiranju hotela Mozart kao „hotela prijatelja FIJET-a“.

Na konferenciji za medije o značaju ovog događaj govorili su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, zatim predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, predstavnica FIJET-a Hrvatska Tina Eterović Čubrilo, te vlasnik Hotela Mozart Abi Shalabi.

Ugovore su potpisali  predsjednik FIJET-a Tijani Haddad, predstavnica FIJET-a Hrvatska Tina Čubrilo, te vlasnik Hotela Mozart Abi Shalabi.

Konferencija za medije organizira se u sklopu trodnevnog posjeta  članova FIJETA, svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu, koji borave u Opatiji povodom obilježavanja 170. godina turizma, jubileja što ga Opatija proslavlja ove 2014. godine, ali i povodom obilježavanja  60. obljetnice Svjetske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu i 50. godišnjice Udruženja turističkih novinara pri HND-u.

FIJET je ustanovio ovu nagradu, certificiranje hotela kao prijatelja FIJET-ovaca, koju prvi put dodjeljuje upravo hotelima u Hrvatskoj, nakon čega slijede ostale zemlje. Prvi certifikat predstavnici  FIJET-a ovih dana dodijelili su Hotelu Esplanada u Zagrebu, dok drugi certifikat dobija upravo opatijski Hotel Mozart Opatija, pa je tako Hotel Mozart prvi hotel na našem dijelu obale Jadrana koji dobija ovu oznaku. Gradonačelnik Dujmić primijetio je kako je Opatija i u ovom slučaju začetnik trenda.

Mozart, kao i svi hoteli koji će dobiti ovu oznaku, dobiva ploču s oznakom te kvalitete. Ovaj certifikat znači da ga neki hotel mora zaslužiti ispunjavanjem određenih kriterijima, a takav hotel koji ga dobije ujedno pruža i niz pogodnosti članovima FIJET-a i članovim strukovnih novinarskih udruženja.