Grad Opatija
Službene stranice

Gradski vijećnici izglasali ukidanje propusnica između Opatije i Matulja

Gradski vijećnici izglasali ukidanje propusnica između Opatije i Matulja

Datum: 19.4.2020.

Odluka će vrijediti i u slučaju ponovnog postroženja mjera kretanja

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Opatije na jučer održanoj elektroničkoj sjednici donijeli su Odluku o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite na području Grada Opatije i Općine Matulji u provedbi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane bolešću COVID-19 sa Sporazumom o zajedničkom djelovanju stožera civilne zaštite u provedbi Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 23. ožujka 2020.godine o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH s dopunom od 08. travnja 2020. godine, za vrijeme trajanja epidemije uzrokovane bolešću Covid-19.

Glasovalo je 15 od 17 gradskih vijećnika, 13 je bilo za, 1 protiv, a 1 je bio suzdržan.

Drugim riječima, Gradsko je vijeće prihvatilo prijedlog o ukidanju propusnica između Grada Opatije i Općine Matulji za vrijeme trajanja protuepidemijskih mjera. Odluka je proslijeđena Stožeru civilne zaštite PGŽ i Stožeru civilne zaštite RH na daljnje postupanje.

Iako je novom odlukom Nacionalnog stožera uvedena mjera ukidanja propusnica na području županija, koje sada imaju ovlasti putovanja na svojem teritoriju riješiti prema procijeni epidemiološke situacije te prijedlog Županijskog stožera ide u smjeru ukidanja propusnica na području Primorja, otoka i Gorskog kotara, Odluka Gradskog vijeća imat će pravnu snagu u slučaju eventualnog novog postroživanja mjera, ako se epidemiološka situacija ponovno pogorša te mjere zabrane prelaska iz jedne u drugu jedinicu lokalne samouprave budu ponovno uvedene.