Grad Opatija
Službene stranice

Gradonačelnik na konferenciji Lidera: Smart cities 2015. – „Pametni gradovi – od ideje do realizacije“ održanoj u KD „Lisinski“

Gradonačelnik na konferenciji Lidera: Smart cities 2015. – „Pametni gradovi – od ideje do realizacije“ održanoj u KD „Lisinski“

Datum: 18.5.2015.

Poslovni tjednik „ Lider“ organizirao je konferenciju na temu „pametnih gradova“ pod nazivom Smart cities 2015. – „Pametni gradovi – od ideje do realizacije“  koja se održala u Maloj dvorani KD Lisinski u Zagrebu prošlog petka, 15. svibnja.

Na toj je konferenciji kao partner sudjelovao i Grad Opatija,  a predstavljao ga je čelni čovjek - gradonačelnik Ivo Dujmić.

Na ovoj kvalitetno osmišljenoj i pripremljenoj konferenciji sudjelovali su predstavnici više lokalnih te centralne vlasti Hrvatske, ali i predstavnici realnog sektora, kao i oni iz drugih zemalja što iz okruženja, te EU, odnosno EK. Cilj je bio upoznati se sa sadržajem pojma što su to zapravo „pametni gradovi“ koliko hrvatski gradovi prate taj trend, i jesu li i koliko su uklopljeni, te što nove tehnologije mogu donijeti na planu poboljšanja kvalitete standarda življenja građana, ali i funkcioniranja vlasti.

Gradonačelnik Ivo Dujmić sudjelovao je kao član Okruglog stola na temu „Koliko su pametni gradovi u Hrvatskoj“, što je bila posljednja u nizu panel rasprava koja je dala priliku nekolicini odabranih čelnih ljudi hrvatskih gradova da kažu okupljenima kako stoje s implementiranjem nove tehnologije. Panel diskusijom moderirao je glavni urednik Lidera, inače jedan od najkvalitetnijih autoriteta na polju tzv. poslovnog novinarstva u nas, Miodrag Šajatović.

Gradonačelnik Dujmić tako je auditorij u Maloj dvorani KD Lisinskog upoznao s opatijskim dostignućima na polju realizacije grada kao „pametnog“ odnosno „smart“ što je engleska inačica u raširenoj, kolokvijalnoj uporabi. Šajatovića je prije svega zanimalo da Dujmić potanko upozna publiku s konceptom „Novog lica Opatije“ te kako se on uklapa u koncept pametnoga grada.