Grad Opatija
Službene stranice

Gradonačelnik Dujmić opovrgnuo insinuacije koje se kontinuirano nameću u javnosti oko KTC Gervais

Gradonačelnik Dujmić opovrgnuo insinuacije koje se kontinuirano nameću u javnosti oko KTC Gervais

Datum: 3.8.2017.

U uredu gradonačelnika održana je u ponedjeljak, 31. srpnja 2017.  prije podne konferencija za medije na kojoj se gradonačelnik Ivo Dujmić osvrnuo na prozivke koje su učestale u javnosti zadnjih dana a uoči prve radne sjednice Gradskog vijeća, koja je zakazana za danas 31. srpnja popodne i na kojoj će se među ostalim temama naći i Informacija o realizaciji KTC-a ali i rebalans proračuna.

Na konferenciji za medije su osim gradonačelnika Ive Dujmića bili nazočni i  njegovi zamjenici Vera Šantić i dr. sc. Emil Priskić te Filip Vlah, gradski vijećnik kandidacijske liste grupe birača.

Gradonačelnik Dujmić oštro je opovrgnuo insinuacije koje se zadnjih tjedana  plasiraju  javnosti putem medija o dubiozama vezanim uz reviziju projekta KTC Gervais, kao i ostale podatke koje politička većina u Gradskom vijeću Opatije iznosi u javnost, a koje se tiču prijedloga rebalansa proračuna.

On je podsjetio da su Igor Puž i Robert Kurelić (kao vijećnici u ex sazivu Gradskog vijeća) podnijeli DORH-u kaznenu prijavu protiv gradonačelnika koja se odnosila na sumnje oko realizacije KTC-a, ali su to, podsjeća Dujmić, učinili tijekom izborne kampanje.

S obzirom da ta prijava baca sumnju na njegov ugled i  čast, gradonačelnik Dujmić nedavno je uputio zamolbu s požurnicom DORH-u za provođenje stručnog, nepristranog i cjelovitog postupka po toj prijavi kako bi se konačno otklonila svaka sumnja u nepravilnost postupanja tijekom gradnje KTC-a.

Gradonačelnik je naveo da osobno smatra kako se ta tema u nedogled želi koristiti kao alat pritiska u dnevno-političke svrhe, samo s jednim ciljem: podgrijavanje sumnji u vezi rada gradonačelnika i gradske uprave.

Dodao je još na kraju da je Grad Opatija u skladu sa svojom transparentnom praksom informiranja javnosti objavio na vrijeme sve prijedloge odluka po dnevnom redu planirane sjednice Gradskog vijeća na gradskom portalu, što je očito poslužilo kao platforma za daljnje političke pritiske prema njemu prije same sjednice, što je, smatra gradonačelnik Dujmić, daleko od konstruktivne rasprave koju je javno proklamirao ne tako davno taj isti kohabitacijski partner u polugama vlasti Grada Opatije.

Zamjenik Priskić podsjetio je da je on ovu dužnost prihvatio obnašati umjesto uz profesionalnu, uz volontersku naknadu, dok je novčana razlika namijenjena za  nabavku udžbenika za osnovnoškolce.

Vijećnik Vlah je u kontekstu govora o mjerama iz resora socijalne politike istaknuo da u prvi plan treba postaviti pronatalitetnu politiku kao prioritet ne samo u Opatiji nego cijeloj Hrvatskoj, te potcrtao važnost podizanja kvalitete života umirovljenika za što smatra logičnom podršku predstavnika HSU-u u Gradskom vijeću.