Grad Opatija
Službene stranice

GRAD OPATIJA UZ GRAD RIJEKU I PRIMORSKO-GORANSKU ŽUPANIJU PREDSTAVLJA KAPITALNE INVESTICIJSKE PROJEKTE NA REXPO 2014. U ZAGREBU

GRAD OPATIJA UZ GRAD RIJEKU I PRIMORSKO-GORANSKU ŽUPANIJU PREDSTAVLJA KAPITALNE INVESTICIJSKE PROJEKTE NA REXPO 2014. U ZAGREBU

Datum: 12.11.2014.

Treći po redu Rexpo Adriatic 2014. održava se u Zagrebu  11. i 12. studenoga (utorak i srijeda) u prostorijama Hypo Expo XXI. Business Center na oko 2.500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke, a na kojem svoje investicijske projekte i potencijale predstavlja i Grad Opatija.

Rexpo 2014. svečano je otvoren jučer popodne, a na otvorenju su bili nazočni opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, te župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, i drugi.

Grad Opatija, zajednički s Gradom Rijekom te Primorsko-goranskom županijom, sudjeluje u predstavljanju investicijskih projekata regije kao potencijale zanimljive za investitore.

Na Rexpo 2014. Grad Opatija  predstavlja projekte uređenja kupališta Slatina, revitalizacije Luke Opatija, garažno-poslovnog centra Tržnica, natkrivanja Ljetne pozornice, izgradnju Kulturno-turističkog centra, potom Dječjeg vrtića Punta Kolova, izgradnju Garaže Gorovo, zatim Poslovno garažnog objekta Nova cesta, potencijale Triestine, a prezentira i zemljišne kapacitete i nekretnine u gradskom vlasništvu.

Tijekom prvog dana posjetitelji Rexpo-a, kao i drugi izlagači u Hypo centru, jučer su intenzivno posjećivali izložbeni prostor Opatije, tražeći informacije o opatijskim projektima, koje prezentiraju djelatnici gradskog UO za prostorno uređenje.

Osim što je primjetan visok stupanj interesa, kako domaćih sudionika, tako i inozemnih predstavnika na Rexpo-u, uočeno je da velika većina okupljenih na Rexpo-u ističe svoju povezanost sa Opatijom, bilo kroz poslovanje, investicijsko zanimanje ili privatni život koji ih veže za naš grad.

U pogledu interesa investitora za opatijske projekte, osobito onih inozemnih na Rexpo-u, gradonačelnik Dujmić i ovim putem podsjeća  da svakom potencijalnom investitoru, ili bilo kojem zainteresiranom za neku informaciju koja se odnosi na gradske razvojne projekte,  svi djelatnici gradske uprave su na raspolaganju. To i jest jedan od prioriteta u redovnom radu djelatnika gradske uprave, da potencijalnim investitorima u što je kraćem roku moguće daju sve informacije koje su im potrebne u slučaju interesa pri realizaciji neke investicije na području grada.

 

 

O Rexpo-u 2014.

Ovogodišnji REXPO Adriatic 2014. donosi svježe i nove projekte, ideje i investicijske zamahe koji će biti predstavljeni putem REXPO streamova: REXPO Foruma, REXPO Exibition Floor-a, REXPO edukacija, REXPO prezentacija…

 Na svečanom otvorenju govorili su Oliver Kumrić, osnivač i Partner, REXPO, Magdalena Šoljakova, Senior Country Officer, International Finance Corporation (IFC), Michèle Boccoz , NJ.E. veleposlanica, Veleposlanstvo Republike Francuske, zatim Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Zagreba, potom Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, te Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo i ministar, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.