Grad Opatija
Službene stranice

Elvis Stanić na Cairo Jazz Festivalu

Elvis Stanić na Cairo Jazz Festivalu

Datum: 10.11.2020.

Poznati jazz glazbenik Elvis Stanić pozvan je u Egipat na Cairo Jazz Festival koji će se održati od 13 - 20. studenog 2020.

Na Festivalu će nastupiti 20. studenog u Ewart Hallu, najcjenjenijoj dvorani cairske glazbene scene na legendarnom trgu Tahrir na čijoj je pozornici nastupala i kultna egipatska pjevačica Om Kolthoum i mnoge glazbene zvijezde klasične i jazz glazbe.

Na koncertu Elvis Stanic & Friends, Stanić će nastupiti uz egipatske umjetnike  (Amro Salah - klavir, Ehab Tass - bas, Ahmed Hesham - bubnjevi, Diaa Tass - udaraljke i Noha Fekry -vokal), a izvodit će Stanićeve autorske kompozicije i nekoliko tradicionalnih arapskih skladbi.

Cairo Jazz Festival je 2009. osnovao pijanist Amro Salah i slovi kao jedan od najboljih svjetskih jazz festivala. Ove godine, na Festivalu će nastupiti 25 glazbenih skupina iz 10 država. Osim samih glazbenika i njihove glazbe, Cairo Jazz Festival promovira i zemlje iz kojih glazbenici dolaze.

Kako je Amro Salah je bio gost Jazz Ex Tempore projekta u Opatiji 2019., tako su Elvis Stanić, Hrvatska i Opatija predstavljeni riječima "Zapanjujuća hrvatska obala i prekrasan krajolik zasigurno će donijeti nadahnjujući glazbeni stil. Ljepota grada ogleda se u svakom glazbenom djelu poput otiska prsta. Možda nikada niste bili u Hrvatskoj, ali ona definitivno dolazi na Cairo Jazz Festival".