Grad Opatija
Službene stranice

Dan narcisa u Opatiji

Dan narcisa u Opatiji

Datum: 24.3.2017.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija organiziralo je danas povodom Dana narcisa humanitarnu akciju koja se održala u više liburnijskih gradova i općina, a također i na opatijskom mrkatu.

 Sav prikupljeni novac od humanitarne prodaje narcisa namijenjen je ove godine radu novoosnovanog Kluba žena Liburnije liječenih od raka dojke, naziva ”Novi život”, a koji se osniva u okviru GDKC Opatija, kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija mr.sc. Đana Pahor, naglasivši kako su akciju podržali i brojni predstavnici javnog sektora.

U akciju su se, pored brojnih volontera, uključili i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa, mr.sc. Sonja Bačić Požgaj i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događanja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške oboljelima od raka.

Cvijet narcis svojim buđenjem i cvjetanjem u proljeće simbolizira novi život i nadu u ozdravljenje oboljelih od raka, a njegovi mnogostruki oblici (oko 10 000 sorti) i gotovo toliko naziva cvjetova mogu se poistovjetiti s isto toliko oblika nade oboljelih. Cvijet narcis u konačnici predstavlja nadu za budućnost bez raka.