Grad Opatija
Službene stranice

Carmagnola - 70. sajam paprike

Carmagnola - 70. sajam paprike

Datum: 2.9.2019.

Zamjenik gradonačelnika Priskić u posjetu prijateljskom talijanskom gradu

 Ovoga je vikenda u talijanskom gradu Carmagnoli održana završna svečanost tradicionalnog Sajma paprike na kojoj je sudjelovalo i opatijsko izaslanstvo. Gradovi Opatija i Carmagnola povelju o prijateljstvu potpisali su još 1998. godine. Riječ je o gradiću smještenom nedaleko Torina. Cargmanola ima 23 000 stanovnika i bogatu poljoprivrednu tradiciju, kao i vrlo razvijenu metaluršku i elektroničku industriju.

Grad Opatiju u Carmagnoli su predstavili zamjenik gradonačelnika Emil Priskić i član Odbora za međunarodnu suradnju Grada Opatije Mirko Bulić. Na prijemu kod gradonačelnica Grada Carmagnole Ivane Gaveglio potvrđeno je prijateljstvo među gradovima, razmijenjeni su pokloni te su istaknute namjere intenziviranja suradnje u području kulture, turizma i sporta.

Nacionalni sajam paprike (Fiera Nazionale del Peperone ) u talijanskom gradu Carmagnoli ove je godine doživio svoje 70-to izdanje. Riječ je o gastronomskoj, ali i tradicijskoj manifestaciji kojom se ponosi ne samo Carmagnola, već i cijela regija Pijemont. Fešta traje 10 dana, na nju dolaze posjetitelji iz cijele Italije, kao i iz okolnih zemalja te nudi brojna gastronomska događanja, kulturne, sportske i zabavne sadržaje za sve uzraste.