Grad Opatija
Službene stranice

34. sjednica Gradskog  vijeća Grada Opatije

34. sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije

Datum: 10.6.2020.

Sandra Tramontana izabrana za ravnateljicu Dječjeg vrtića Opatija

Na jučerašnjoj 34. sjednici Gradskog vijeća gradski su vijećnici s 11 glasova za i 5 suzdržanih podržali prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija da na mjesto ravnateljice opatijske predškolske ustanove bude izabrana Aleksandra Tramontana, dugogodišnja djelatnica Dječjeg vrtića Opatija. Aleksandra Tramontana, koja je i gradska vijećnica s Nezavisne liste Ive Dujmića, zahvalila je na povjerenju i kazala da će dati sve od sebe za dobrobit djece i uvijek biti na raspolaganju te je ujedno zahvalila svim gradskim vijećnicima na suradnji u mandatu od tri godine, naglasivši da je ovo bila posljednja sjednica na kojoj sudjeluje.

Vijećnici jučer nisu prihvatili Prijedlog Odluke za raspisivanju natječaja  za prodaju nekretnine u k.o. Volosko označene kao k. č. 454/2 vinograd od 1180 m2. koja se nalazi u okućnici zgrade na adresi Andrije Štangera 63. Za prodaju se izjasnilo 8 vijećnika, isto je toliko bilo suzdržanih, a jedan je bio protiv. 

Prihvaćen je Prijedlog o javnoj objavi prodaje suvlasničkog dijela (1/6 dijela) poslovnog prostora  u kojem se nalazi caffe bar „Tik Tak“.

Gradsko vijeće Grada Opatije na jučerašnjoj je sjednici usvojilo povećanje temeljnog kapitala društva OPATIJA 21 d.o.o., koji iznosi 51.340.000,00 kn. Grad Opatija, kao jedini član društva, ovom će odlukom povećati temeljni kapital iz sredstava društva za iznos od 2.400.000,00 kn, odnosno na iznos od 53.740.000 kn. Temeljni se kapital povećava sukladno Ugovoru o sufinanciranju otplate glavnice kredita za izgradnju Sportske dvorane "Marino Cvetković".

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o kriterijima za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova programa u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u drugim jedinicama lokalne samouprave za pedagošku godinu 2020/2021. U tekućoj predškolskoj godini izdano je 5 takvih suglasnosti za ustanove Dječji vrtić Matulji, Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav, Dječji vrtić Olga Ban Pazin – PV Lupoglav, Waldorfski dječji vrtić i Dječji vrtić Zvjezdica mira.

Grad Opatija jučerašnjom odlukom Gradskog vijeća pristupa Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko- goranske županije koji je smješten u Staroj Sušici. Ustanova je to čiji je cilj poduzimanje aktivnosti kojima će se unaprijediti ruralni razvoj županije, a naročito razvoj poljoprivrede, lova, šumarstva i ribarstva. Grad Opatija se uključio u Centar obzirom na potencijalnu promociju domaćih OPG-ova, te u cilju pomoći razvoju poljoprivrede na području Grada, posebice u zaleđu.