Grad Opatija
Službene stranice

Street art MUV

Street art MUV

Datum: 31.5.2019.

Ulični festival 1. i 2. lipnja na ulicama Voloskog

U okviru provedbe Lokalnog programa za mlade Grada Opatije te u sklopu opatijskog susjedstva, dijela Programskog pravca 27 susjedstava EPK "Rijeka 2020", Udruga Žmergo organizira dvodnevni festival pod nazivom Street art MUV- mladi u Voloskom.

Street art MUV ulični je festival koji kreativcima daje priliku za vlastiti izražaj, promociju, prezentaciju umjetnina, međusobno druženje i stvaranje novih poznanstava. Osnovna svrha ovog festivala jest poticanje mladih kreativaca na aktivno sudjelovanje u kreiranju sadržaja koji će doprinijeti kulturnom razvoju Opatije i okolice, stvaranje novih i zanimljivih vrijednosti u kulturi i to po vlastitim mjerama i preferencijama. Umjetnost, zajedništvo, kultura i ekološka osviještenost kroz promociju koncepta “zero waste” - nula otpada, glavne su teme ovog festivala koji će se 1. i 2. lipnja 2019. održati na ulicama Voloskog.

Uz druženje s umjetnicima u Vološćanskim ateljeima (Mala soba, GAL i Claudio Frank), posjetitelje očekuje i pregršt interaktivnih kreativnih radionica u kojima svatko može ponešto i naučiti, recimo djembati, izraditi svoju vrećicu od stare majice, napraviti eko sustav u staklenci, žonglirati, ili slikati sam ili sa svojim kućnim ljubimcem. Grafiti performance humanitarnog tipa, jer radovi odlaze u prostore Dječjih domova, razmjena igračaka i knjiga uz podršku Crvenog križa, ili Eko revija Humans&Pets, od recikliranih materijala, zajednička izrada mozaika, a tek smo zagrebali. Zabavno-rekreativni sadržaji slackline, utrka u japankama, eko utrka romobila, parkour, druženje s Klaunom Markom, pridonijet će opuštenoj atmosferi, dok će stepenice obogatiti i uljepšati izložbe fotografija i slika. Prodajna izložba eko kreacija uličnih crtača, karikatura, performansi (juggling, fire show, breakdance, nutjitsu), kao i nagradna igra uz potragu za blagom kroz aplikaciju ART HUNT te nezaobilazno MUVANJE uz super glazbeni program (Če bo bo če na na, DJ Supersayan, Jenna the man, BLU: KANU, Reinkarnacija...), mozaik su Voloskog prvi vikend u lipnju.

Udruga Žmergo poručuje: “Ono što želimo je dobar MUVING, zato dođite, sudjelujte, zabavite se i Let’s MUV together!

Provedbu Street Art MUV festivala omogućili su Grad Opatija i Primorsko-goranska županija.