Grad Opatija
Službene stranice

Pronađite „Izgubljenu bradu Djeda Mraza“ ove nedjelje u Gervaisu

Pronađite „Izgubljenu bradu Djeda Mraza“ ove nedjelje u Gervaisu

Datum: 1.12.2020.

Festival Opatija Vas poziva u nedjelju, 6. prosinca 2020. s početkom u 11 sati na kazališnu predstavu za djecu „Izgubljena brada Djeda Mraza“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Tekst za predstavu napisala je Petra Radin koja, uz Marija Kovača ujedno potpisuje režiju. Priča počinje jednim uobičajenim danom na Sjevernom Polu. Djed Mraz u staromodnom kućnom izdanju pjevuši pjesmicu u fotelji dok šećerna vila Marcipan kuha slastice i daje Djedu na degustaciju. Patuljak pakira poklone. Svi su sretni, opušteni i pjevaju. Jedan dječak kuca na vrata. Želi predati Djedu Mrazu pismo. Djed Mraz pročita pismo i pita ga je li siguran da mu je baš to što piše u pismu najbitnije na svijetu.

Ministri Ziher i Broš, suradnici Djeda Mraza prisluškuju što Djed govori dječaku. Negoduju jer Djed toliko puno poklona odvaja za dosadnu djecu, a oni to ne zaslužuju i ne cijene. Dolaze do zaključka da bi bilo bolje da ti pokloni završe kod njih jer su oni oduvijek uz njega, a nikada ih nije nagradio.
Taman kad su se Ministri prejeli slatkiša i umorili od previše „imanja svega“, zaspali su kao klade. Patuljci i sobovi iskoriste priliku i organiziraju se. Moraju probuditi Djeda Mraza iz crnila i spasiti Božić!

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. „Obiteljski popust“ od 30 kuna po ulaznici moguće je ostvariti kupovinom 3 i više ulaznica isključivo na blagajnama Festivala Opatija. Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na mojekarte.hr.
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Gervaisa otvorena je d 10 sati.