Grad Opatija
Službene stranice

Kerempuhova crna komedija Pukovnik Ptica u Gervaisu

Kerempuhova crna komedija Pukovnik Ptica u Gervaisu

Datum: 20.10.2020.

Ovog petka, 23. listopada s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais gostuje višestruko nagrađivana crna komedija Pukovnik Ptica u izvedbi Gradskog Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba. „Pukovnik Ptica“ djelo je svjetski poznatoga bugarskoga pisca Hriste Bojčeva, a na scenu Kerempuha postavio ju je Vinko Brešan. Predstava se kritički bavi problemom odnosa Europe i Balkana ili, preciznije, balkanskim snovima o Europi i europskim mitovima o Balkanu. Uz obilje humora i gorkog apsurda, sedam likova traži smisao u napetoj dramaturgiji izvrnutog realiteta, podsjećajući nas na Scorseseov Otok Shutter ili Formanov Let iznad kukavičjeg gnijezda. Izvrsne glumačke interpretacije pružaju Dražen Čuček, Borko Perić, Vilim Matula, Vedran Mlikota i drugi.

U granicama između fantazije i realnosti kreću se i radnje filmskih ostvarenja koja ovog tjedna možete pogledati u opatijskom kinu. U utorak, 20. listopada očekuje vas napeta drama o mladom, bračnom paru koji u novoj kući otkriva misterioznu Sobu želja gdje mogu materijalizirati sve što požele. Napeti akcijski triler Ava sa zvjezdanom glumačkom postavom koju čine Jessica Chastain, Geena Davis, Colin Farrell i John Malkovich prikazuje se u srijedu.

Četvrtak donosi premijeru drame Fatima, o desetogodišnjoj pastirici i njezina dva mlađa rođaka iz Fátime u Portugalu koji izvještavaju o viđenjima Djevice Marije. Njihova proročanstva nadahnjuju vjernike, ali ljute vladu i Crkvu, koji ih pokušavaju prisiliti da povuku svoju priču. U glavnim ulogama su Harvey Keitel i Goran Višnjić.

Subota u 20 sati rezervirana je za (malo) starije klince koje pozivamo da pogledaju vjernu filmsku adaptaciju Pinokija, slavnu priču o drvenoj lutki koja oživi uz pomoć siromašnog i usamljenog rezbara drveta. Poput svakog djeteta, Pinokio je znatiželjan o svijetu koji ga okružuje te ga upoznaje sistemom pokušaja i pogreške. U ulozi Geppetta je Oscarom nagrađeni talijanski glumac, pisac i redatelj Roberto Benigni, najpoznatiji po glavnoj ulozi u filmu Život je lijep.

U nedjelju ponavljamo biografsku dramu Radioaktivna o životu znanstvenice Marie Curie, prvoj i jedinoj ženi koja je nagrađena s dvije Nobelove nagrade za fiziku i kemiju.

Ulaznice za sve programe mogu se kupiti online u sustavu mojekarte.hr, njihovim prodajnim mjestima i sat vremena prije početka programa u prizemlju Gervaisa.