Grad Opatija
Službene stranice

Gradovi prijatelji

Balatonfured iz Mađarske od 25. 04. 1996.  

Carmagnola iz Italije od 16.05. 1998.   

Castel San Pietro iz Italije od 28.4 1983. 

Ilirska Bistrica od 28.04. 1987. 

Bad Ischl od 30.10.2010. 

Kolobrzeg  od 1. 10. 2013.


 

OPATIJA PREDSTAVLJENA U BALATONFUREDU PLESOM I KULINARSTVOM

OPATIJA PREDSTAVLJENA U BALATONFUREDU PLESOM I KULINARSTVOM

Datum: 19.7.2012.

Proteklog vikenda, od 28. do 30. travnja predstavnici Grada Opatije na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem te članovi folklornog ansambla Zora boravili su u mađarskom prijateljskom gradu Balatonfuredu.

Povod ovoj posjeti bila je organizacija Dana folklora na kojima su sudjelovala kulturnoumjetnička folklorna društva svih gradova prijatelja mađarskog Balatonfureda, među kojima je i Opatija. 

Ovu je manifestaciju pratilo i natjecanje u kuhanju Jokai fažola, tradicionalnog jela – gulaša, na kojem su se ogledali i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u društvu opatijskog kuhara Davora Capana, ukrstivši kuhače s drugim natjecateljima.

U kulinarskim pripravcima potom su uživali svi sudionici, ali i brojni posjetitelji ovih manifestacija, građani Balatonfureda i gosti- izletinici koji su u znatnom  broju došli na izletište pokraj Balatonfureda, gdje se i odvijao program ovih manifestacija.

Bila je to prilika i da se opatijski gradonačelnik Dujmić susretne sa svojim kolegom, gradonačelnikom Balatonfureda Istvanom Boka, te razmijene najsvježije informacije o gradovima prijateljima kojima su na čelu.

Članovi ansambla Zora predstavili su se tamošnjoj javnosti plesovima iz liburnijskog kraja, ali i cijele Hrvatske nastupivši dva puta pred publikom, u subotu i nedjelju.

Grad Opatija inače ove je godine kulturni partner Balatonfureda.