Grad Opatija
Službene stranice

Europski strukturni i investicijski fondovi

GRADU OPATIJI DODIJELJENA EUROPSKA SREDSTVA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI ZA SLJEDEĆE ČETIRI šk.god.

GRADU OPATIJI DODIJELJENA EUROPSKA SREDSTVA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI ZA SLJEDEĆE ČETIRI šk.god.

Datum: 18.9.2017.

Projektom Grada Opatije za financiranje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III." osigurana su, prema iskazanim potrebama osnovne škole te propisanim kriterijima otvorenog poziva, sredstva za rad jednog pomoćnika u nastavi, za jednog učenika u OŠ Rikard Katalinić Jeretov. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 181.207,20 kuna, od toga je 144.965,76 kuna bespovratnih sredstava, a stopa vlastitog financiranja u visini od 20% iznosi 36.241,44 kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 21.8.2017. do 20.08.2021.godine.

Pored pomoćnika u nastavi za koja je Grad Opatija dobio sredstva, ove će se školske godine iz proračuna Grada financirati još dvoje pomoćnika u nastavi za djecu koja ne ispunjavaju uvjete natječaja Ministarstva, ali je od strane stručnih službi procijenjena potreba.

Osiguravanje pomoćnika u nastavi samo je jedan od brojnih dodatnih programa i aktivnosti koje se provode u OŠ Rikard Katalinić Jeretov, a značajno iznad minimalnih standarda koje propisuje država, sve u cilju podizanja kvalitete obrazovanja i boravka djece u osnovnoj školi.