Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

Sastanak zamjenika gradonačelnika i delegacije DND-a

Sastanak zamjenika gradonačelnika i delegacije DND-a

Datum: 7.8.2014.

Zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin sastao se danas s predstavnicima Društva "Naša djeca" Opatija, a povod susretu bilo je gostovanje članova DND-a na svjetskom kongresu o dječjoj participaciji u Švicarskoj te dogovor o obilježavanju 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Edukatorice o dječjim pravima Sanja Škorić i Ana Kola te članovi DND-a Ivan Tancabel, Irena Petković i Francesca Renner pokazali su zamjeniku gradonačelnika prezentaciju na engleskom jeziku na temu dječje participacije u Gradu Opatiji s kojom su sudjelovali na svjetskom kongresu CATS-a te mu ispričali dojmove iz Švicarske. Zamjenik gradonačelnika ih je pohvalio te istaknuo kako je ponosan što Opatija nosi titulu Grada prijatelja djece te se iskustva i primjeri dobre prakse promoviraju i van granica zemlje.

Sanja Škorić najavila je proslavu 25. obljetnice donošenja Konvencije UN o pravima djeteta koju će na državnom nivou obilježiti u studenom Savez DND-a akcijom "Daj 10 za dječja prava" pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića te predložila neke aktivnosti kojima bi se godišnjica obilježila u Opatiji. Također je predložila da članovi Dječjeg gradskog vijeća tim povodom prezentiraju Konvenciju o pravima djeteta te dječju participaciju u Opatiji vijećnicima Gradskog vijeća Grada Opatije na jednoj od narednih sjednica. Zamjenik gradonačelnika obećao je da će Grad Opatija i dalje podržavati rad DGV-a te akcije DND-a kojima je cilj poboljšati položaj djece u našem gradu.