Grad Opatija
Službene stranice

Aktivnosti

OBLJEŽAVANJE 10. OPATIJSKOG DJEČJEG DANA

OBLJEŽAVANJE 10. OPATIJSKOG DJEČJEG DANA

Datum: 17.4.2015.

Pred sportskom dvoranom Marino Cvetković danas prije podne započelo je obilježavanja 10. opatijskog dječjeg dana.

Riječ je o važnoj obljetnici za Opatiju, jer se time podsjeća na okruglu obljetnicu aktivnosti djece, koje podupire Grad Opatija. Tako su se u osmišljavanje i realizaciju ovog programa obilježavanja, koji će trajati cijeloga dana i odvijat će se na više lokacija, uključili brojni predstavnici svih opatijskih društava, udruga i institucija koji rade s raznim uzrastima djece.

Program su otvorile svojim nastupom Opatijske mažoretkinje,  dok su nazočne pozdravili zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić, te dječja gradonačelnica Petra Peloza.

Zamjenica Gašparić čestitala je svima ovu važnu obljetnicu. Podsjetila je da je Opatija prije 15. godina stupila u mrežu Zdravih gradova, te da već 10. godina ima status Grada prijatelja djece. Grad Opatija snažno podupire sve aktivnosti koje se odnose na rad s djecom, navela je ona, što ga po postignutim rezultatima svih aktera svrstava u red gradova koje često drugi uzimaju za primjer.

Program obilježavanja nastavlja se tijekom današnjeg dana na više lokacija, a u sklopu obilježavanja 10. dječjeg dana danas će početkom u 18 sati biti otvorena i prva Igroteka na području naše županije upravo u opatijskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici.