Grad Opatija
Službene stranice

Zaprimljena 832 zahtjeva za nabavu radnih bilježnica učenicima osnovnih i srednjih škola

Zaprimljena 832 zahtjeva za nabavu radnih bilježnica učenicima osnovnih i srednjih škola

Datum: 12.10.2020.

Grad Opatija je zaprimio 563 zahtjeva za jednokratnu pomoć pri nabavci radnih bilježnica za obavezne predmete učenicima osnovne škole i 269 zahtjeva za nabavu udžbenika srednjoškolcima. Riječ je o zahtjevima koji su se primali do kraja rujna ove godine. Za pomoć pri nabavi radnih materijala i udžbenika će iz Gradskog proračuna biti potrebno izdvojiti ukupno 428.640 kuna.

Podsjetimo, za osnovnoškolce je osigurana isplata od po 300 kuna za učenike nižih razreda i po 500 kuna za učenike viših razreda, a za srednjoškolce 750 kuna po učeniku.

Svi su zahtjevi obrađeni, a isplata sredstava izvršit će se do kraja tekućeg mjeseca. Jedan je to od zaključaka današnjeg radnog sastanka gradonačelnika. Ujedno, OŠ "R.K. Jeretov" su odobrena i sredstva za zapošljavanje još jedne spremačice na pola radnog vremena, uslijed povećanog opsega posla, obzirom na važeće protuepidemijske mjere. Na zahtjev škole resorno je ministarstvo odobrilo zapošljavanje spremačice na pola radnog vremena pa će Grad Opatija osigurati dodatna sredstva od 11.000 kuna do kraja ove godine i, bude li potrebno, 38.700 kuna za iduću godinu.