Grad Opatija
Službene stranice

U NAPULJU NAJAVA II. KONGRESA MEDITERANSKE KUHINJE KOJI SE ODRŽAVA U LISTOPADU U OPATIJI

Datum: 29.5.2015.

Gradonačelnik Ivo Dujmić boravi  29. svibnja, u petak,  u Napulju, Italija,  gdje će sudjelovati na uvodnom događaju koji za cilj ima medijima i stručnoj javnosti  predstaviti II. Mediteranski kulinarski kongres koji će se u listopadu ove godine  održati u Opatiji.

Gradonačelnik Dujmić tim će povodom u Napulju predstaviti Opatiju i  njezine ključne značajke i prednosti, kao grada koji ugošćuje ovaj značajan, II. po redu  Kongres mediteranske kuhinje.

Naredne godine, 2016. kao sljedeći grad domaćin koji će treći puta po redu ugostiti sudionike ovog zanimljivog  Kongresa određena je Barcelona, Španjolska.

U Napulju, na Piazza de Martiri,  tako se 29. maja održava najavna manifestacija  2. po redu kulinarskog kongresa, a Opatiju, odnosno Hrvatsku, ovom će prigodom predstaviti i naš poznati kulinarski majstor Andrej Barbieri, kuhar  koji je našu autohtonu kuhinju promovirao i lani, na I. kongresu  Mediteranske kuhinje održanom  u Italiji.

Cilj kongresa je, objašnjeno je lani,  okupljati kuhare iz mediteranskih zemalja, renomiranih i kompetentnih u pogledu namirnica i običaja svoje zemlje, te njihovim aktivnim sudjelovanjem razmijeniti znanja i očuvati tradiciju.

Kongres mediteranske kuhinje u Opatiji će tako  okupiti ambasadore talijanskih kulinarskih okusa, uz nazočnost stručnjaka Michelineova vodiča, proizvođača, inozemnih kuhara, uvoznika i distributera, a program uključuje prezentaciju tipičnih talijanskih proizvoda, ali i  tipičnih hrvatskih proizvoda, izložbu i prezentaciju, sastanke uvoznika i distributera predstavnika  različitih mediteranskih nacija, koji će biti pozvani da se pridruže ovom festivalu u Opatiji.