Grad Opatija
Službene stranice

U Lovranu u sklopu EPK potprograma "27 susjedstava" postavlja se skulptura suvremenom plesnom umjetniku

Datum: 8.6.2017.

U parku ispod hotela Excelsior kao nastavak obilježavanja 30 godina suvremenog plesa na Liburniji, svečano će biti predstavljena  skulptura suvremenom plesnom umjetniku u nedjelju, 11. lipnja s početkom u 20,00 sati. Događanje se nastavlja u 21,00 sat na Lovranskom mulu gdje će se održati predstavljanje Lovrana unutar    "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture" i potprograma "27 SUSJEDSTVA" uz plesne predstave Plesnog art laboratorija te Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb i Škole za balet i ritmiku iz Zagreba kao dio Festivala umjetnosti plesanja. Kulturna večer nastavit će se uz nastup grupe The Blondes, najavili su iz Centra za kulturni turizam "Koraki".

Autor skulpture je Ivan Valušek prema ideji koreografkinje Senke Baruške, a događanje njezina predstavljanja javnosti skulpture popratit će i nastup profesionalnih plesnih umjetnika. Sama plesna umjetnost je prolazna i malo toga ostane u materijalnom smislu, navode orgnizatori. Iza plesnih umjetničkih djela stoje plesni umjetnici koji svojim radom, velikom žrtvom i odricanjem rijetko bivaju adekvatno spomenuti i priznati, pa je i ovaj spomenik čin zahvale svim suvremenim plesačima, što skulpturu predstavlja kao originalnu instalacija u nas i šire.

Lovran je odabran u "27 susjedstva" - potprogram "Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture" kao jedno od 27 mjesta u okolici Rijeke u kojem će odabrani tim promovirati i razvijati kulturne sadržaje u iduće četiri godine. Predstavljanjem Lovrana u "27 susjedstva" - potprograma "Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture" želja EPK tima Lovran je približiti umjetnost i omogućiti da kulturni sadržaji budu dostupni svima te će se zahvaliti svim potpisnicima podrške (njih čak 50).

Događaj se nastavlja koncertom grupe The Blondes kao zabava za sve generacije i različite ukuse, što je jedna od osnovnih ideja vodilja EPK tima Lovran. Događaj se organizira uz potporu Općine Lovran, Turističke zajednice općine Lovran, Stubica d.o.o., restorana Lovranska vrata, bistroa Bellavista i restorana Kvarner.