Grad Opatija
Službene stranice

U IMPERIALU ODRŽAN PREDBLAGDANSKI PRIJEM ČELNIKA GRADA

Datum: 20.12.2012.

Okupljeno mnoštvo istaknutih osoba iz društvenog, političkog i javnog života grada i županije zabavljao je glazbeni duo Alba i Leo

Zlatna dvorana hotela Imeprial jučer je bila mjestom predblagdanskog druženja na prijemu što ga je upriličio Grad Opatija, odnosno gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Gradskog vijeća Opatije O'Brien Sclaunich za istaknute osobe iz društvenog, javnog života grada  i županije. Među okupljenim gostima našao se i talijanski konzul Renato Cianfarani, inače veliki prijatelj Opatije, predsjednik Županijske skupštine Ingo Kamenar, saborski zastupnik i kandidat Zlatko Komadina, vijećnici Gradskog vijeća Opatije, ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, brojni hotelijeri, poduzetnici, obrtnici, predstavnici državnih  javnih poduzeća, čelnici zdravstvenih, obrazovnih i inih institucija koji djeluju na području grada, potom predstavnici crkve, policije, sportaši, predstavncii udurga, kulturni djelatnici….

Bila je to prilika za rekapitualciju učinjenog, ali također i prilika za razgovore o budućim planovima. Kako je u svom pozdravnom govoru naglasio gradonačelnik Ivo Dujmić, naprijed se može ići jedino zajedničkim naporima, partnerstvom uz slogu i postizati rezultate.  

Da je tome tako, prisjetio se i kako je lani, u istoj prigodi čestitavši svima predstojeću Novu godinu, zapravo bila teška situacija jer je Hanfin mač visio nad Opatijom zbog rješenja o otkupu dionica LRH, a koje bi Grad odvelo u bankrot. Za razliku od lani, sada je situacija laganija, presuda Visokog upravnog suda od srpnja promijenila je ishod, a Gradu skinut ogroman teret, te može rasterećenije ići u nastavak mnogobrojnih razvojnih projekata koje je grad već pokrenuo. Uz čestitke za predstojeće blagdane Božić i Novu godinu, prijem je nastavljen u svečarskom tonu, a mnogobrojne goste u Imperialu zabaljao je glazbeni duo „Alba i Leo“ mladi i uspješni umjetnici – vokal Alba Nacinovich uz Lea Škeca na gitari.