Grad Opatija
Službene stranice

Svečani koncert „Rossini! Rossini! Bravo, bravissimo!“ u opatijskom Gervaisu

Datum: 30.7.2018.

Na konferenciji za medije održanoj, 26. srpnja 2018. u Centru Gervais u Opatiji najavljen je svečani koncert „Rossini! Rossini! Bravo, bravissimo!“ Orchestra della Società Filarmonia iz Udina. Koncertom u organizaciji ustanove Festival Opatija, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci, Opatija će se pridružiti nizu gradova duž istočne i zapadne jadranske obale u obilježavanju 150. godišnjice smrti velikog skladatelja Gioachina Rossinija.

Voditeljica projekta Loretta Del Zotto predstavila je program koncerta u koji su uvrštena najpoznatija Rossinijeva djela, a pod ravnanjem maestra Alfreda Barchija izvest će ih soprani Sabina Willeit i Vilma Ramirez Alvarez, mezzo sopran Inez Osina Rues, tenor Li Baio, bariton Tan Qipeng i bas Neven Stipanov.

Zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će se održati u velikoj dvorani Centra Gervais, u najavljenom terminu -  ponedjeljak, 30. srpnja 2018. s početkom u 21 sat.

Cijena ulaznice je 110,00 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike iznosi 80,00 kuna. Ulaznice je moguće kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr