Grad Opatija
Službene stranice

Rekord je oboren – 180 natjecatelja jurit će ove nedjelje obroncima Učke

Datum: 13.7.2018.

Jubilarno, 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018. iz kalendara discipline Formula driver održat će se 14. i 15. srpnja u Veprincu.

Rekord je oboren i prije početka utrke, no ovaj put ne u brzini prolaska staze duge 3000 metara, već u broju prijavljenih natjecatelja. Naime, kako je otkriveno na najavnoj tiskovnoj konferenciji, obroncima Učke ove nedjelje jurit će rekordnih 180 vozača na jubilarnom petom izdanju utrke Inter cars Učka 2018. iz kalendara Formule driver. 

- Ovo je svečani trenutak za sve nas s obzirom na to da nam se manifestacija poklapa s finalnom utakmicom Svjetskog nogometnog prvenstva. Sukladno novonastalim, sretnim okolnostima, ne očekuje nas samo oktanski, već i nogometni spektakl. Ove okolnosti će za nas biti jedan veliki ispit i ovo će biti teško za odraditi, ali nadam se da će svi imati razumijevanja te da ćemo svi zadovoljni napustiti Veprinac u nedjelju navečer. Utrka je ove godine debelo premašila sve dosadašnje rekorde u broju prijava. U HAKS kupu premašili smo 100 prijava, a kad se pridoda i nagrada organizatora dolazimo do rekordnih 180 natjecatelja. Ovim putem apeliramo na publiku i natjecatelje da budu strpljivi i da prihvate situaciju jer Veprinac nema nekih velikih parkirnih površina tako da će biti umijeće sve posložiti. Uz razumijevanje svih aktera mislim da će se priča posložiti kako treba. Ovu količina vozila bit će teško odraditi u tri vožnje pa smo u suradnji s vodstvom utrke već razgovarali o dvjema bodovnim utrkama, jer će ovu količinu vozila biti iznimno teško posložiti u tri vožnje. Vrijedi napomenuti, da svi natjecatelji koji su vozili Buzet dolaze na Učku, tako da borbi za prvo mjesto vjerojatno neće nedostajati, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport, uz napomenu da će i ove godine biti realiziran live prijenos u trajanju od 90 minuta, na Kreator TV, ali i na TV Istri dok će na Youtube kanalu biti live strema tijekom cijelog dana. 
Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije, izrazio je svoje zadovoljstvo što se organizira već peto izdanje ove manifestacije. 

- Sjećam se kao danas onog prvog izdanja, kada je bilo sve u povojima i kada se razmišljalo treba li ići u jednu ovako tešku i financijski zahtjevnu manifestaciju. Evo, doguralo se do petog izdanja, ali ono što je najbitnije, da svake godine raste broj natjecatelja, što samo potvrđuje da se radi o jednoj vrhunskoj manifestaciji koja ima sve više publike. Sportski savez je bio svih pet godina prisutan i stajao je iza manifestacije, organizatorima i natjecateljima želim puno uspjeha, istaknuo je Kirigin. 
Predsjednik Gradskog vijeća grada Opatije, Robert Kurelić, napomenuo je da je ova manifestacija plod dugogodišnjeg rada naših sugrađana koju ju organiziraju. 
- Ovo je manifestacija koja zalaganjem, trudom i uspjesima postaje sve veća. Ovo je pravi primjer kako mala manifestacija trudom sumještana i volontera postaje strateški bitna za grad, što su uostalom i prepoznali brojni posjetitelji, natjecatelji i mediji. Želim vam puno uspjeha i puno sreće kako u nedjelju tako i daljnjim organizacijama, dodao je Kurelić. 
Organizatori su pozvali sve ljubitelje sporta da se pridruže ove nedjelje, 15. srpnja te istaknuli da su u servisnom parku osigurali prijenos finalne utakmice protiv Francuske.
Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 15.07.2018. od 8 do 19 sati.