Grad Opatija
Službene stranice

Proslavljen 90. rođendan Hotelijersko-turističke škole

Datum: 17.4.2019.

Grad Opatija školi darovao ček od 20 tisuća kuna

U Centru Gervais održana je svečanost povodom 90. obljetnice Hotelijersko-turističke škole Opatija, najstarije škole u sektoru turizma i ugostiteljstva na Jadranu. Uz prigodni program, dodijeljene su nagrade najuspješnijim učenicima.

Ravnateljica škole, mr.sc. Ksenija Beljan istaknula je kako dugoročno održivi razvoj turizma nije moguć bez strukovnog obrazovanja. Za svoj rad škola je dobila priznanje Primorsko-goranske županije za najuspješniju školsku ustanovu, a učenici ostvaruju i zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima.

- Osnivanje škole za hotelijersko-turističke kadrove u našoj Opatiji bio je logičan korak u razvoju našeg turizma, upravo u destinaciji gdje je hrvatski turizam i rođen. Danas smo sretni i ponosni što imamo ovakvu srednjoškolsku ustanovu, čiji profesori i učenici postižu sjajne rezultate tijekom školovanja i u profesionalnim karijerama kasnije, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Gradonačelnik Dujmić je u povodu važne obljetnice opatijske srednje škole ravnateljici Beljan uručio je prigodni ček na iznos od 20 tisuća kuna, naglasivši kako nimalo ne sumnja da će sredstva biti namijenjena unapređenju nastave.

U ime Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić istaknula je važnost turističke grane i važnost kvalitetnih kadrova u razvoju regije.

U sklopu proslave obljetnice jučer je predstavljena monografija ove škole "90 nam je godina tek". Riječ je o knjizi koja je posvećena sadašnjim i bivšim generacijama, progovara o povijesti ove škole koja je kroz devet desetljeća mijenjala imena, ali je uglavnom radila na istoj lokaciji na Gorovu, o uspjesima učenika u zadnjih 26 godina, a u njoj se nalaze i popisi učenika koju su ju završili od 1991. do 2018. godine te popis zaposlenika od 1992. godine do danas.