Grad Opatija
Službene stranice

Proslava Dana Grada

Datum: 23.7.2019.

24.7. Svečana sjednica Gradskog vijeća, 25. 7. blagdanska sveta misa i procesija

    Sutra, 24. srpnja s početkom u 20,00 sati u Centru Gervais bit će održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Opatije.

   Na svečanoj sjednici, uz prigodan program, bit će dodijeljena javna priznanja Grada Opatije: za životno djelo pjesnikinji Mariji Trinajstić, počasna građanka Opatije postat će kineskinja Liu Pilato Liyjing, a nagrade grada dobit će Kristina Tubić, Nikola Cvjetović, Caffe bar „Tik- Tak“ te učiteljice Područne škole Veprinac Sanja Albaneže, Tatjana Bonazza – Čekada i Ljiljana Božičević. Posebne zahvalnice Grada pripast će Koraljki Vahtar Jurković i Berislavu Valušeku.

    U četvrtak, 25. srpnja., na sam blagdan sv. Jakova sveta će misa biti služena u Župnoj crkvi sv. Jakova s početkom u 19,00 sati. Uslijedit će tradicionalna procesija od Župne crkve sv. Jakova do Slatine, u 20,00 sati.

   Ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer od 21,00 sat održat će se tradicionalno druženje za sve građane "Obrtnici svome gradu", uz gastro ponudu i Klapu Mirakul.

   Prijepodne, 25. srpnja od 10,00 do 12,00 sati u Parku Angiolina organizirana je manifestacija "Bajka na dar", u organizaciji opatijskog Društva naša djeca. Tom prilikom će animatori djeci pripovijedati razne bajke.