Grad Opatija
Službene stranice

Prijem gradonačelnika u povodu odlaska u mirovinu Zdravka Debelića, dugogodišnjeg ravnatelja LU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga

Datum: 8.12.2017.

Gradonačelnik Ivo Dujmić u društvu zamjenika Vere Aničić i dr.sc. Emila Priskića primio je danas u svome uredu dugogodišnjeg ravnatelja županijske Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Zdravka Debelića u povodu njegova odlaska u zasluženu mirovinu. U pratnji Debelića bili su i svi bivši predsjednici upravnog vijeća ove lučke uprave.  

Zdravko Debelić proveo je na čelu ove lučke uprave punih 17 godina, istaknuto je tijekom razgovora na današnjem prijemu, a taj period godina kada je u pitanju ingerencija ove lučke uprave ispunjen je bio dinamičnim događanjima, prisjetio se gradonačelnik Ivo Dujmić. On je zahvalio Zdravku Debeliću na ukupnoj suradnji koju su ostvarivali na poslovnome planu, kao i na njegovom generalnom doprinosu koji je pružio tijekom svoga radnoga vijeka u segmentu upravljanja lučkom upravom na području Opatije. Rezultati su vidljivi, ocijenio je gradonačelnik Dujmić, podsjetivši da je primjerice u opatijskoj luci uspješno realizirana nulta faza inače velikog i puno opsežnijeg projekta revitalizacije Luke Opatija, koji će se zbog opsega morati odvijati fazno.

No, uspjeh je svakako njegovo pokretanje, što je napravljeno suradnjom resornog ministarstva, Primorsko-goranske županije, Grada Opatije te LU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga za vrijeme dok je na njezinu čelu Debelić, kao i izgradnja gata za privez turističkih plovila, koja je interventno olakšala promet u opatijskoj luci i smanjila pritisak na infrastrukturu u špici sezone.  

Debelić je također zahvalio na suradnji, ističući kako je u periodu provedenom na čelu ove LU, znao čest biti  u situacijama u kojoj su se korisnici morali prilagođavati novim upravljačkim modelima obalom, pa onda i prilagodbi izmijenjenim zakonskim regulativama, što je često bio vrlo zahtjevan posao, no nakon 17 godina, ipak su danas konkretni rezultati vidljivi i dosegnuti.

Na kraju, gradonačelnik je u povodu odlaska u zasluženu mirovinu Zdravku Debeliću predao prigodni poklon, umjetničku sliku akademskog slikara Claudia Franka.