Grad Opatija
Službene stranice

PREDSJEDNIK RH IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO GRADONAČELNIKA IVU DUJMIĆA

Datum: 19.4.2013.

u ugodnom razgovoru gradonačelnik Dujmić upoznao predsjednika RH Josipovića sa aktualnim razvojnim projektima Grada Opatije

Predsjednik RH Ivo Josipović sa savjetnicom Zrinkom Vrabec Mojzeš danas popodne posjetio je opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića. U ugodnom razgovoru, gdje je uz prvog čovjeka Grada sudjelovala i pročelnica Ureda Grada Helena Masarić,  gradonačelnik je predsjednika Josipovića upoznao s aktualnim  razvojnim investicijskim projektima koje realizira Grad Opatija, a kojima su osnovni ciljevi podizanje kvalitete života građana, ali istovremeno i  jačanje Opatije kao cjelogodišnje turističke destinacije. Između ostaloga, Opatija je nedavno dobila i nagradu FIJET-a, Međunarodnog udruženja pisaca i novinara u turizmu, kao mjesto koje turistički valorizira svoju kulturnu baštinu i štiti je.

Osim ovih projekata, bilo je riječi i o brojnim manifestacijama koje se tijekom godine odvijaju u Opatiji, s posebnim naglaskom na projekt koji se realizira uz pomoć IPA fonda „365 dana riviere“ u suradnji sa slovenskim partnerima iz Pirana, a čiji je dio bio i Ples pod maskama,  održan ove zime u hotelu Kvarner. Stoga je gradonačelnik predsjedniku RH Josipoviću poklonio brošuru, tiskanu povodom realiziranih pilot projekata u Opatiji i Portorožu prošle zime u sklopu 365 dana riviere. Uz to, poklonio mu je i nedavno izašlu iz tiska, u produkciji Izdavačke kuće Adamić, a promoviranu  upravo u Opatiji, fotomonografiju autora Voljena Grbca „Opatija – the pearle“.