Grad Opatija
Službene stranice

POČINJE „LEDENA ČAROLIJA“ NA LJETNOJ POZORNICI U OPATIJI

Datum: 28.11.2017.

Početkom prosinca "Ledena čarolija" već tradicionalno Ljetnu pozornicu okiva ledom i pretvara u oazu zimskih radosti i blagdanskog veselja. U središtu ove adventske bajke je atraktivno klizalište okruženo rustikalnim kućicama s raznovrsnom gastronomskom ponudom i prigodnim suvenirima. Uz zvukove božićnih pjesama i miris blagdanskih delicija, Ledena čarolija će u petak, 1. prosinca u 13 sati šesti put zaredom posjetiteljima otvoriti svoja vrata. Opatijce i njihove goste, uz klizalište, očekuje i bogati zabavni program s domaćim glazbenim snagama. Prvog dana otvorenja Ledene čarolije, u petak s početkom u 18.30 sati koncert će održati i prisutne zagrijati Klapa Opatija. Vikendima u prosincu izmjenjivat će se nastupi grupa By The Way Trio, Blu:kanu, Trio Asi i Jena The Man s početkom u 18.30, dok će svaki prosinački petak od 17 do 22 sata glazbu birati DJ na afterwork partyju uz klizalište.

Kulminacija zabave i glazbenog programa rezervirana je naravno za posljednji vikend u prosincu, uoči Nove godine. Posebna novost je Dječji doček Nove godine u podne na Ljetnoj pozornici, uz kostimirane animatore, nagradne igre, kreativne radionice i slatku kulinarsku radionicu i „jedaonicu“ na kojoj će najmlađi, u pratnji roditelja i posjetitelja, doživjeti čarobne blagdanske trenutke. Središnji ispraćaj Stare i doček Nove održat će se ispred opatijske tržnice gdje će nastupiti Leteći odred i Koktelsi, uz najveći vatromet na Kvarneru.

Cijena klizanja na opatijskom ledu je simbolična, za pola sata klizanja s vlastitim klizaljkama ona iznosi 5 kuna, a za sat vremena 10 kuna, dok uz najam klizaljki cijena za pola sata je 10 kuna, a za sat vremena 20 kuna.

Za one koji se uz plesni, ove godine po prvi puta žele okušati i na ledenom podiju, ustanova Festival Opatija organizira i školu klizanja pod vodstvom trenera Aleksandera Cara. Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak), u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Cijena škole klizanja je 150 kuna za jednog, odnosno 200 kuna za dva polaznika iz iste obitelji, a uključuje osam sati klizanja (60 min) i najam klizaljki. Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 4. do 20. prosinca 2017., a drugi termin od 22. prosinca 2017. do 12. siječnja 2018. Prijave za prvi termin škole klizanja primaju se od 1. do 4. prosinca 2017. u radno vrijeme klizališta do ispunjenja upisne kvote (20 polaznika po grupi).

Radno vrijeme „Ledene čarolije“ od 1. do 22. prosinca 2017. je radnim danom, od 13 do 21 sat, subotom od 10 do 21, a nedjeljom od 10 do 22 sata. S početkom školskih praznika, odnosno od 23. prosinca, klizalište će radnim danom biti otvoreno od 11 sati. Prigodne adventske kućice radnim vremenom će donekle pratiti klizalište, odnosno od 1. prosinca 2017. do 14. siječnja 2018. bit će otvorene od 13 do 21 sat radnim danom, petkom od 13 do 22 sata, subotom od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 10 do 21 sat. Na Staru godinu, 31. prosinca, adventske kućice će biti otvorene do ranih jutarnjih sati.

Nakon 45 dana neprekinutog pozitivnog blagdanskog raspoloženja, „Ledena čarolija“ zatvara svoja vrata u nedjelju, 14. siječnja u 21 sat.