Grad Opatija
Službene stranice

OPATIJI CENTRALNO MJESTO NA IZLOŽBI U BEČU

Datum: 6.11.2013.

Ususret značajnoj izložbi koju „Bečki muzej Karlsplatz“ postavlja o austrijskoj rivijeri, a u kojoj   centralno mjesto pripada Opatiji i opatijskoj rivijeri, zadnjih nekoliko tjedana prije svečanog otvaranja izložbe po bečkim se ulicama i centralnim trgovima nerijetko mogu „sresti“ slike Opatije. Ulice, trgovi, stanice metroa, većina centralnih javnih okupljališta oblijepljena su plakatima što promoviraju ovu izložbu; na njima dominiraju, kao glavne i prepoznatljive vizure, upravo simboli našeg grada, a isti su motivi tiskani i  na pozivnicima za izložbu i pratećem promo materijalu.

Uz Opatiju, na ovoj se izložbi predstavljaju i rivijere Grada, Portoroža, Brijuna…

Svečano otvorenje izložbe u Beču planirano je za 13. studenog, a na njemu će biti nazočan i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Ovo je svakako još jedna nemjerljiva prilika za promociju  Opatije, kao suvremene turističke destinacije koja naredne godine slavi 170 godina organiziranog turizma, i ujedno doprinos tom događaju. No, Opatija predstavljajući svoju povijest na izložbi dobija priliku i za promociju  novih razvojnih projekata, kojima je cilj revitalizacija ove destinacije. Nakon uspješno realiziranog Bečkog tjedna (21.-27.10.) u Opatiji, ova izložba koja se sljedećeg tjedna otvara u Beču - novi je primjer  koji svjedoči o dobrim odnosima i kvalitetnoj suradnji Opatije i Beča.