Grad Opatija
Službene stranice

Održano druženje s građanima pred mrkatom uz progodnu gastro ponudu

Datum: 22.12.2017.

Kao i svake godine, Grad Opatija i danas prijepodne organizirao je druženje pred Badnjak s građanima ispred gradske tržnice, na mrkate, uz glazbu i tradicionalne kulinarske, riblje delicije.

Predblagdansko druženje građana i gradonačelnika Ive Dujmića, predsjednika Gradskog vijeća dr. sc. Roberta Kurelića, dr. med. te zamjenika gradonačelnika dr.sc. Emila Priskića i Vere Aničić , zatim zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Dušana Mušća i Filipa Vlaha odvijalo se pred tržnicom, gdje je građanima podijeljeno preko 500 porcija bakalara na gulaš što su ga pripremali učenici Ugostiteljske škole Opatija.

Gradonačelnik Dujmić obratio se na početku okupljenom mnoštvu, zaželjevši im ugodne blagdane te im čestitao Božić i Novu, kao i članovima obitelji i prijateljima. Poručio je da u 2018. Opatija ulaziti u pozitivnom duhu, a 2017. koju ispraćamo obilježena je rušenjem turističkih rekorda posjećenosti, brojnim nagradama koje je grad osvojio, a najbitnije je da su građani Opatije dobili kroz usvojene odluke i mjere niz poticaja. Građanima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Kurelić, zaželjevši im ugodne blagdane, uz prigodne čestitke i dobre želje za narednu godinu.  

A na tržnici je jutros doista bila rijeka građana koji su uživali u gastro ponudi i zajedničkom druženju u božićnoj atmosferi, a ugodnim trenucima sigurno je doprinijelo i prekrasno, sunčano jutro.

Uz zabavni glazbeni program i nastup klape Nevera, učenici Ugostiteljske škole pripremili su 500 porcija bakalara na gulaš, a cijeli događaj čiji je pokrovitelj Grad Opatija, pomogli su u organizacijskom smislu  Milenij hoteli, Hotel Mozart i obrt Wanda, opatijski obrtnici i drugi.

Program će voditi Mario Lipovšek – Battifiaca.